1EUR = 4.7315 RON | Bucureşti 34 º

News

Cabinele aerodinamice pentru camioane vor fi introduse începând cu luna septembrie 2020

Cabinele aerodinamice pentru camioane, mai sigure şi mai eficiente din punct de vedere energetic, pot fi introduse pe piaţă începând cu 1 septembrie 2020, informează, vineri, Ministerul Transporturilor (MT).

15 feb, 2019 | Agerpres

"Astăzi, Comitetul Reprezentanţilor Permanenţi al Consiliului a confirmat acordul provizoriu dintre Preşedinţia României la Consiliul UE şi Parlamentul European referitor la modificarea Directivei privind lungimea maximă a camioanelor, pentru a devansa introducerea de cabine mai lungi, aerodinamice. Designul rotunjit al părţii frontale a cabinei va reduce semnificativ consumul de combustibil şi va îmbunătăţi siguranţa", se spune într-un comunicat al MT.

Potrivit sursei citate, înainte de a putea fi introduse pe piaţă, cabinele aerodinamice trebuie să îndeplinească cerinţele de omologare de tip necesare. Aceste cerinţe de omologare de tip vor fi instituite până la 1 noiembrie 2019.

Ulterior, va avea loc un vot formal în Parlament şi în Consiliu, cu scopul de a încheia această propunere în timpul actualei legislaturi a Parlamentului.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO