1EUR = 4.8347 RON | Bucureşti 33 º

Finanţe şi bănci

Cabinetul Orban analizează vineri un proiect de ordonanță de urgență cu privire la acordarea de ajutoare de stat către Tarom și Blue Air

Guvernul va lua în dezbatere vineri, în primă lectură, un proiect de ordonanţă de urgenţă privind acordarea unor ajutoare de stat companiilor aviatice Tarom şi Blue Air, pentru compensarea pierderilor suferite ca urmare a pandemiei de COVID-19.

31 iul, 2020 | Agerpres

Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor Ionel Scrioşteanu a propus, la începutul şedinţei, discutarea proiectului de act normativ.

"Suntem pregătiţi, într-o primă lectură, pentru un proiect de ordonanţă de urgenţă privind instituirea cadrului legal pentru acordarea unor ajutoare de stat societăţii comerciale Compania Naţională de Transporturi Aeriene Române TAROM, respectiv societăţii comerciale Blue Air pentru compensarea pierderilor suferite ca urmare a pandemiei COVID-19", a transmis Scrioşteanu.

Premierul Ludovic Orban a amintit că în acest caz trebuie prenotificată Comisia Europeană.

"Aici trebuie prenotificare şi ne trebuie acordul, fiind vorba de scheme de ajutor de stat, de ajutoare de stat", a spus Orban.

Secretarul de stat a precizat că prenotificarea va fi transmisă vineri. "Prenotificarea pleacă astăzi la Comisia Europeană", a afirmat Scrioşteanu.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO