Călătorii mai ieftine cu metroul. Vezi cum

Preţul unei călătorii cu metroul bucureştean va fi redus, până pe 15 noiembrie, de la 2 lei la 1,4 lei, în cadrul unei promoţii lansate de MasterCard şi Metrorex.
Economica.net - lun, 17 sept. 2012, 11:01
Călătorii mai ieftine cu metroul. Vezi cum

Potrivit unui comunicat remis luni AGERPRES, promoţia este valabilă pentru plăţile făcute direct la porţile de acces, cu cardurile bancare MasterCard PayPass şi Maestro PayPass.

Preţul promoţional, susţinut de MasterCard, este valabil în toate staţiile de metrou unde este acceptat PayPass – tehnologia contactless – în Bucureşti.

„La doi ani de la start, harta locurilor care acceptă plăţi contactless cu MasterCard PayPass şi Maestro PayPass în Bucureşti se conturează tot mai clar, incluzând, pe lângă restaurante, farmacii şi hypermarketuri, marea majoritate a staţiilor de metrou, şi estimăm ca până la sfârşitul anului să fie acoperite toate staţiile”, a declarat Gabriel Ghiţă, Business Development Manager CEE, MasterCard Europe.

Campania face parte din iniţiativele în domeniul soluţiilor moderne de plată în transportul în comun, începute de MasterCard în 2010.

În paralel cu iniţiativa promoţională de la metroul din Bucureşti, MasterCard, alături de regia autonomă de transport din Sibiu – Tursib, derulează o campanie şi pentru călătoriile plătite direct în autobuzele din acest oraş.

„Timp de două luni, transportul cu metroul devine mai simplu pentru toată lumea – indiferent de ţara de origine sau de banca emitentă, oricine are un card MasterCard PayPass sau Maestro PayPass poate plăti rapid şi sigur, direct la porţile de acces, fără să-şi mai cumpere cartelă înainte”, continuă reprezentantul MasterCard.

Plata unei călătorii cu metroul se efectuează direct din cont, la POS-urile instalate la turnicheţii din staţiile de metrou. Clientul nu trebuie să achite niciun fel de comision şi nici să cumpere cartelă sau, în cazul campaniei de la Sibiu, bilet.

În afară de transport, tehnologia contactless poate fi folosită pentru plăţile în supermarketuri, hypermarketuri, restaurante de tip fast-food, farmacii, reţele de distribuţie a presei, librării sau benzinării. La nivel mondial, PayPass poate fi utilizat în 41 de ţări, în aproximativ 500.000 de locaţii de acceptare.

MasterCard este o companie globală de plăţi şi tehnologie. Operează cea mai rapidă reţea de procesare a plăţilor din lume, oferind un liant între consumatori, instituţii financiare, comercianţi, autorităţi şi companii din peste 210 de ţări şi teritorii.

Te-ar mai putea interesa și
Bursa de la Bucureşti a câştigat 460,43 milioane de lei din capitalizare în această săptămână
Bursa de la Bucureşti a câştigat 460,43 milioane de lei din capitalizare în această săptămână
Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a câştigat, în această săptămână, 460,43 milioane de lei din capitalizare, respectiv 0,28%, însă valoarea tranzacţiilor cu acţiuni a înregistrat o......
Deficitul de semiconductori pentru industria auto se va atenua, următoarele victime ar putea fi producătorii de smartphone-uri
Deficitul de semiconductori pentru industria auto se va atenua, următoarele victime ar putea fi producătorii de smartphone-uri
Deficitul global de semiconductori ar putea dura şi în 2022, afectând apoi producţia de smartphone-uri, prefigurând ...
Cîmpeanu: Un val patru al pandemiei nu va fi atât de agresiv încât să pună probleme derulării normale a procesului de învăţământ
Cîmpeanu: Un val patru al pandemiei nu va fi atât de agresiv încât să pună probleme derulării normale a procesului ...
Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat că este convins că un eventual val patru al pandemiei de COVID-19 nu ...
Grecia: 25 de oameni arestaţi după un protest anti-vaccinare
Grecia: 25 de oameni arestaţi după un protest anti-vaccinare
Poliţia greacă a raportat 25 de arestări în weekend, după ce sâmbătă a fost nevoită să disperseze un protest anti-vaccinare ...