Calea ferată București – Giurgiu: Contractul cu Porr, suplimentat cu 18,6 milioane de lei. Cum arată podul de la Grădiștea (VIDEO)

Valoarea contractului pentru redeschiderea circulației feroviarie pe podul de la Grădiștea a fost majorată cu 18,6 milioane de lei, până la 571,91 de milioane de lei, potrivit informațiilor din Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP). Lucrările la secțiunea liniei de cale ferată București - Giurgiu au termen de finalizare luna decembrie a acestui an.
Anemona Andone - sâm, 09 sept. 2023, 10:04
Calea ferată București - Giurgiu: Contractul cu Porr, suplimentat cu 18,6 milioane de lei. Cum arată podul de la Grădiștea (VIDEO)

Majorarea de 3,3% se adaugă altor suplimentări efectuate de-a lungul derulării contractului pentru modernizarea liniei CF București Nord – Jilava-Giurgiu Nord-Giurgiu Nord Frontieră”, Lot 1: ˮRedeschiderea circulației feroviare pe pod peste râul Argeș, între Vidra și Comanaˮ, care era inițial în valoare de 472 de milioane de lei, potrivit datelor din SEAP.

„Suplimentarea prețului contractului cu suma de 18,60 milioane de lei, fără TVA, reprezentând valoarea aferentă ajustării prețurilor din oferta antreprenorului, conform Clauzei 48 – Ajustarea prețurilor din Contract, pentru lucrările certificate la plată în Certificatele de Plată nr.13-14 pentru perioada de referință 1 decembrie 2022 – 28 februarie 2023, și a corecției cu indicii finali a actualizării prețurilor din Certificatul de Plată nr.12, emis pentru perioada de referință 1 noiembrie 2022 – 30 noiembrie 2022. Prețul contractului actualizat este de 571,907 milioane de lei, fără TVA”, se arată în anunțul publicat săptămâna aceasta în SEAP, în care se menționează un act adițional din 10 iulie 2023.

Constructorul Porr a ajuns la un stadiu fizic de aproape 77% la lucrările pentru redeschiderea circulației pe podul de la Grădiștea, pe linia de cale ferată București – Giurgiu, conform celor mai recente date, din luna iulie, ale CFR Infrastructură.

Pasionații de infrastructură au postat recent imagini de pe acest șantier feroviar, unul dintre cele mai dinamice din țară.

 

Rămâne de văzut dacă Porr se va încadra în noul termen estimat pentru finalizarea lucrărilor, respectiv decembrie 2023, astfel încât trenurile să recircule pe ruta directă București – Giurgiu după o pauză de mai bine de 18 ani, de când fostul pod de la Grădiștea s-a prăbușit din cauza inundațiilor.

FOTO – VIDEO: Lucrări la podul peste Argeș, linia de cale ferată București – Giurgiu (sursa: YouTube Ionuț Ivașca)

Te-ar mai putea interesa și
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING Bank și-a anunțat clienți că din toamna acestui an renunță la un serviciu important pentru toți cei obișnuiți să plătească cu telefonul. ...
Zabka închiriază primele depozite în România
Zabka închiriază primele depozite în România
DRIM Daniel Distribuție FMCG, care a fost cumpărat de retailerului polonez Zabka, a închiriat primele depozite pentru ...
Bursa de la Bucureşti a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână
Bursa de la Bucureşti a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână
Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână, în timp ...
S-a deschis Parcul Liniei 2, singurul din Bucureşti cu pădure urbană şi spaţii de lucru în aer liber
S-a deschis Parcul Liniei 2, singurul din Bucureşti cu pădure urbană şi spaţii de lucru în aer liber
Încă 3,5 hectare de parc, cu o lungime de 580 de metri, au fost date în folosinţă de azi, în Sectorul 6. Este a doua ...