Calea ferată București – Giurgiu: Imagini noi cu Podul de la Grădiștea, a cărui inaugurare se amână la primăvară

Pasionații de infrastructură au postat imagini noi cu lucrările Porr pentru redeschiderea circulației feroviare pe Podul de la Grădiștea, distrus de inundații în 2005. Termenul de finalizare a lucrărilor a fost prelungit oficial din decembrie 2023 până în martie 2024.
Anemona Andone - sâm, 30 sept. 2023, 16:22
Calea ferată București - Giurgiu: Imagini noi cu Podul de la Grădiștea, a cărui inaugurare se amână la primăvară

Stadiul lucrărilor pentru redeschiderea circulaţiei feroviare pe pod peste râul Argeş, între Vidra şi Comana, a ajuns la 78,34%, potrivit datelor CFR Infrastructură pe luna august.

Aceleași date arată un nou termen de finalizare a lucrărilor: martie 2024. Asta după ce inițial se estima finalizarea lucrărilor în septembrie, ca apoi să se amâne pentru sfârșitul anului în curs.

Podul de la Grădiştea s-a prăbuşit în 2005 din cauza viiturilor, iar lucrările de reconstruire a acestuia au fost amânate mai mulţi ani din cauza lipsei fondurilor. Lipsa acestuia lungeşte semnificativ distanţa pe cale ferată dintre Bucureşti şi Giurgiu, trenurile fiind obligate să ocolească pe la Videle.

Modernizarea infrastructurii și suprastructurii feroviare pentru ˮRedeschiderea circulației feroviare pe podul peste râul Argeș, între Vidra și Comanaˮ reprezintă un obiectiv de utilitate publică, cu impact direct asupra dezvoltării durabile a judeţelor din zonă, linia CF București – Giurgiu fiind o importantă legătură feroviară între Coridorul Rin – Dunăre şi ţările din sud-estul Europei (Bulgaria, Grecia, Turcia), prin traversarea Dunării pe Podul PRIETENIEI, în sectorul de graniță dintre România și Bulgaria.

Linia feroviară Bucureşti – Giurgiu este prima linie de cale ferată din Principatele Române, care va împlini 154 de ani în octombrie 2023.

FOTO – VIDEO: Pod peste râul Argeș, calea ferată București – Giurgiu (sursa: YouTube Ionuț Ivașca)

Te-ar mai putea interesa și
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING Bank și-a anunțat clienți că din toamna acestui an renunță la un serviciu important pentru toți cei obișnuiți să plătească cu telefonul. ...
Zabka închiriază primele depozite în România
Zabka închiriază primele depozite în România
DRIM Daniel Distribuție FMCG, care a fost cumpărat de retailerului polonez Zabka, a închiriat primele depozite pentru ...
Bursa de la Bucureşti a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână
Bursa de la Bucureşti a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână
Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână, în timp ...
S-a deschis Parcul Liniei 2, singurul din Bucureşti cu pădure urbană şi spaţii de lucru în aer liber
S-a deschis Parcul Liniei 2, singurul din Bucureşti cu pădure urbană şi spaţii de lucru în aer liber
Încă 3,5 hectare de parc, cu o lungime de 580 de metri, au fost date în folosinţă de azi, în Sectorul 6. Este a doua ...