Calea ferată București – Giurgiu: Pe 1 iunie se redeschide circulația feroviară cu călători pe podul Grădiștea – ARF

Autoritatea pentru Reformă Feroviară (ARF) informează că, începând cu data de 1 iunie 2024, urmare a finalizării lucrărilor de reconstrucție a podului CF de pe râul Argeș, se preconizează redeschiderea serviciului feroviar public de transport feroviar de călători, pe ruta București Nord Gr.A/Gr.B – București Progresu – Giurgiu și retur, prin introducerea unui serviciu Regio Metropolitan între București Nord Gr.A/Gr.B și București Progresu, precum și a unui serviciu Regio între București Progresu și Giurgiu.
Anemona Andone - mar, 21 mai 2024, 18:22
Calea ferată București - Giurgiu: Pe 1 iunie se redeschide circulația feroviară cu călători pe podul Grădiștea - ARF

„Precizăm că acest serviciu va fi efectuat de operatorul de transport feroviar de călători CFR Călători , cu 7 perechi de trenuri pe zi, conform unui program preliminat”, spun reprezentanții ARF pe pagina de Facebook a autorității.

Ei au adăugatcă, ținând cont de faptul că termenul de 1 iunie 2024 este devansat față de cel luat în considerare de autoritate, ARF a lansat în consultare publică proiectul de Decizie a Președintelui ARF pentru aprobarea încheierii Actelor adiționale nr. 6 pentru perioada 01.01.2024 – 31.12.2024 la contractele de servicii publice aprobate prin HG nr.1453/2022.

„Totodată, menționăm că, în viitorul apropiat, ARF va demara organizarea unor proceduri competitive între cei 6 operatori români care implementează Contractele de Serviciu Public feroviar, în scopul suplimentării serviciului de transport feroviar, pe ruta București Nord – București Progresu – Giurgiu, astfel încât să se ajungă la 19 perechi de trenuri pe zi, în funcție de rezultatele înregistrate și de solicitările primite”, mai menționează cei de la ARF.

Un tren de marfă aparținând operatorului feroviar privat Unicom Tranzit a fost surpins în imagini pe Podul Grădiștea al liniei de cale ferată București – Giurgiu. Acesta ar fi fost folosit la teste de rezistență pentru suprastructura podului.

Modernizare CF București – Giurgiu, Lotul I Redeschiderea circulației pe podul peste râul Argeș, între Vidra și Comana (proiectare și execuție)
Proiectare: 100%
Execuție: 95,98%
Finanţare: fonduri nerambursabile
Termen estimat de finalizare: Iunie 2024
Constructor: PORR CONSTRUCT

Te-ar mai putea interesa și
Şoferii români vor service-uri care au contract cu asigurătorii – Barometru Unsar
Şoferii români vor service-uri care au contract cu asigurătorii – Barometru Unsar
79% dintre șoferii români păgubiți ar apela la un service care are contract cu asigurătorii, în cazul în care ar avea nevoie să își repare mașina în baza poliței RCA în urma unui......
Autostrada A7 Bacău – Pașcani: UMB a ajuns la un stadiu de 27% pe loturile 1 și 2 UPDATE
Autostrada A7 Bacău – Pașcani: UMB a ajuns la un stadiu de 27% pe loturile 1 și 2 UPDATE
Cristian Pistol, directorul general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), a anunțat ...
Autostrada Bucureștiului A0: Constructorul Aktor anunță că se apropie de pragul de 70% execuție pe lotul 3 Sud
Autostrada Bucureștiului A0: Constructorul Aktor anunță că se apropie de pragul de 70% execuție pe lotul 3 Sud
Constructorul grec Aktor a anunțat că a avansat cu lucrările pe șantierul viitoarei Autostrăzi Sud București A0 Sud ...
Hidroelectrica: plata facturilor cu cardul mai așteaptă, licitația a fost anulată
Hidroelectrica: plata facturilor cu cardul mai așteaptă, licitația a fost anulată
Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică din România și furnizor pentru peste jumătate de milion ...