1EUR = 4.8079 RON | Bucureşti 20 º

Companii

Calea ferată Simeria-Sighişoara va fi modernizată de Alston şi Alcatel-Lucent

CFR a selectat consorţiul Alstom Transport - Alcatel Lucent România - PAS 97 pentru lucrări de modernizare a secţiunilor de cale ferată Coşlariu (Alba) - Simeria (Hunedoara) şi Coşlariu - Sighişoara (Mureş), cu o ofertă de 498,2 milioane lei, fără TVA.

31 ian, 2013 | Mediafax

Proiectul, cu o durată de 40 de luni, implică lucrări la instalaţiile de semnalizare şi sistemele de comunicaţii şi control.

La licitaţia organizată în luna august a anului trecut CFR a primit trei oferte pentru aceste lucrări, cu o valoare estimată iniţial la 530,5 milioane lei fără TVA.

Celelalte două oferte au fost depuse de compania Thales System România şi consorţiile Bombardier Germania-Huawei Technologies-Remarul 16 Februarie-Spiact Craiova.

Raportul procedurii de atribuire, prin care a fost desemnată oferta câştigătoare a fost semnat miercuri, iar termenul pentru depunerea contestaţiilor este de 10 zile de la primirea comunicării, precizează CFR, într-un comunicat.

Criteriul de atribuire a fost oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere economic, cu o pondere de 80% pentru componenta financiară şi 20% propunerea tehnică.

Sursa de finanţare este asigurată din fonduri de coeziune nerambursabile de la Comisia Europeană în proporţie de 85% şi contribuţia de la bugetul de stat în proporţie de 15%.

"CFR va asigura, prin lucrările de modernizare şi reabilitare demarate, alinierea infrastructurii feroviare din România la paramentri tehnici şi operaţionali de nivel european. Finalizarea cu succes a tuturor proiectelor de modernizare şi reabilitare înseamnă nu numai creşterea siguranţei circulaţiei pe calea ferată şi viteze sporite, dar şi asigurarea interoperabilităţii infrastructurii feroviare publice româneşti cu infrastructura şi sistemele de transport europene", se precizează în comunicat.

Alstom este una dintre cele mai importante companii din lume în domeniul producerii de echipamente energetice şi feroviare.

Grupul franco-american Alcatel-Lucent este unul dintre cei mai mari producători mondiali de echipamente telecom.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO