Calea ferată Timișoara – Arad: 11 oferte din Italia, Spania, Franța, Turcia și România pentru contractele de 3,9 miliarde de lei – UPDATE

Au fost depuse astăzi 11 oferte pentru modernizarea secțiunilor Timișoara – Ronaț Triaj și Ronaț Triaj – Arad, a anunțat miercuri vicepremierul și ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu. CFR Infrastructură a publicat numele celor care au depus oferte, printre care se numără WeBuild, Pizzarotti, FCC, Alstom, Mapa și Arcada.
Ion Dobreanu - mie, 23 feb. 2022, 18:02
Calea ferată Timișoara - Arad: 11 oferte din Italia, Spania, Franța, Turcia și România pentru contractele de 3,9 miliarde de lei - UPDATE

Potrivit lui, după semnarea contractelor vor fi modernizați aproximativ 76 de km de cale ferată, pe care se va putea circula cu viteze de până la 160 km/h.

Cele două contracte au o valoare totală estimată de 3,917 miliarde de lei și vor fi finanțate prin fonduri externe nerambursabile.

Pentru fiecare contract în parte durata pentru proiectare și execuție va fi de 42 de luni, din care 6 luni proiectare și 36 de luni execuție.

Lotul 3 (Timișoara Est – Ronaț Triaj), pentru care au fost depuse 6 oferte, are o lungime de 13,86 km.

În plus se vor mai executa lucrări de construcţie, reconstrucție, reparaţii sau reabilitare la:
-3 poduri
-3 podeţe
-9 pasaje denivelate
-1 trecere la nivel
Se vor construi și 2 podeţe de descărcare.

Lotul 4 (Ronaț Triaj – Arad), pentru care au fost depuse 5 oferte, are o lungime de 55 km.

Contractul va cuprinde și modernizarea liniei CF Aradu Nou – Glogovăț pe o distanță de cca 7 kilometri.
Și pe lotul 4 se vor executa lucrări de reconstrucție, reparaţii sau modernizare la:
-6 poduri
-30 podeţe
-7 treceri la nivel
-15 pasaje denivelate

Vor fi construite și 9 podeţe de descărcare.

Pe mare parte din traseul celor două loturi, calea ferată se va dubla.

Vor fi modernizate inclusiv instalațiile de energoalimentare, liniile de contact, telecomunicațiile, semnalizarea și centralizarea.

UDATE 18:05

CFR Infrastructură a anunțat că 11 operatori economici au depus oferte la procedura de licitație deschisă pentru achiziţia serviciilor de proiectare şi execuţie lucrări de modernizare pe secțiunile Timișoara Est – Ronaț Triaj (lotul 3) și Ronaț Triaj – Arad (lotul 4), aferente obiectivului ”Modernizarea liniei CF Caransebeș – Timișoara – Aradˮ.
Valoarea financiară totală estimată a contractelor este de 3,92 miliarde de lei fără TVA, sursa de finanţare fiind asigurată din fonduri externe nerambursabile.
 În cadrul procedurii de licitație publică, împărțită în două loturi, au fost depuse următoarele oferte pentru fiecare lot, astfel:
6 𝒐𝒑𝒆𝒓𝒂𝒕𝒐𝒓𝒊 𝒆𝒄𝒐𝒏𝒐𝒎𝒊𝒄𝒊 – 𝑳𝒐𝒕𝒖𝒍 3 𝑻𝒊𝒎𝒊ș𝒐𝒂𝒓𝒂 𝑬𝒔𝒕 – 𝑹𝒐𝒏𝒂ț 𝑻𝒓𝒊𝒂𝒋 𝑮𝒓. 𝑫
  • S.C. ALSTOM TRANSPORT S.A.
  • FCC CONSTRUCCION S.A.
  • ALSIM ALARKO SANAYI TESISLERI VE TICARET A.S.
  • WEBUILD SPA – MILANO
  • IMPRESA PIZZAROTTI& C SPA ITALIA S.P.A.
  • MAPA INSAAT VE TICARET ANONIM SIRKETI – asociere
Lotul 3 Timișoara Est – Ronaț Triaj Gr.D (13,86 km), de la km 568+399, al liniei CF București – Jimbolia (indicativ 100), până la stația Timișoara Nord, după care se continuă pe linia CF Timișoara – Arad (indicativ 218), de la km 0+000, la km 008+183 (semnalul de ieşire din Ronaţ Triaj Gr. D).
Lungimea traseului este de 13,86 km, de la intrarea în cap X stația Timișoara Est, până la semnal cap Y, din Ronaț Triaj Gr.D. Pe traseul existent calea ferată este simplă, electrificată, dotată cu instalație BLA și este dispusă atât în rambleu cu înălţimea de maxim 12 metri, cât și în debleu cu adâncimea de maxim 8 metri. Pe cea mai mare parte a tronsonului feroviar vizat, pentru modernizare, calea se va dubla.
Traseul de cale ferată proiectat se va desfăşura în general pe amplasamentul existent al liniei CF, cu excepţia tronsoanelor compuse din aliniamente şi curbe ce nu asigură retrasarea liniei cu parametrii pentru circulația cu viteza de 160 km/h. De asemenea, se vor executa lucrări:
► de construcţie, reconstrucție sau reparaţii/reabilitare a 3 poduri și 3 podeţe, 9 pasaje denivelate, 1 trecere la nivel și 2 podeţe de descărcare;
►de modernizare a instalațiilor de energoalimentare, linie de contact, telecomunicații, semnalizare, centralizare, bloc (SCB), sanitare, termotehnologice etc
►de modernizare a clădirilor din staţiile şi haltele de mişcare de pe tronson: Timişoara Est, Timişoara Nord; Ronaţ Triaj Gr. D (post de mișcare), Timișoara Centru, Ronaţ Triaj Cab.1, Ronaț Triaj h, Ronaț Triaj Gr. D (halta). Stația care se va transforma în post de mișcare este Stația (grupa de linii) Ronaț Triaj Gr. D.
►de modernizare a reţelelor locale existente, de conducte de distribuţie a apei şi de canalizare, care asigură racordarea tuturor consumatorilor branşaţi în prezent la staţiile CF.
► de protecția mediului: panouri fonoabsorbante, decontaminarea solului, amenajări de spații verzi, separatoare de hidrocarburi și bazine decantoare, garduri și panouri de protecție.
 5 𝒐𝒑𝒆𝒓𝒂𝒕𝒐𝒓𝒊 𝒆𝒄𝒐𝒏𝒐𝒎𝒊𝒄𝒊 – 𝑳𝒐𝒕𝒖𝒍 4 𝑹𝒐𝒏𝒂ț 𝑻𝒓𝒊𝒂𝒋 𝑮𝒓. 𝑫 – 𝑨𝒓𝒂𝒅
  • ARCADA COMPANY
  • FCC CONSTRUCCION S.A.
  • WEBUILD SPA – MILANO
  • IMPRESA PIZZAROTTI& C SPA ITALIA S.P.A.
  • MAPA INSAAT VE TICARET ANONIM SIRKETI – asociere
Lotul 4 Ronaț Triaj Gr. D – Arad (55 km), de la km 008+183 (semnalul de ieşire din Ronaţ Triaj Gr. D), la km 56+350 (semnalul de intrare în staţia Arad). Pe lângă acest tronson, tot în cadrul lotului 4, proiectul cuprinde și modernizarea/reconfigurarea liniei CF Aradu Nou – Glogovăț (indicativ 220), pe o distanță de cca 7 kilometri.
Pe traseul existent calea ferată este simplă, electrificată, dotată cu instalație BLA și este dispusă atât în rambleu cu înălţimea de maxim 12 metri, cât și în debleu cu adâncimea de maxim 8 metri. Pe cea mai mare parte a tronsonului feroviar vizat, pentru modernizare, calea se va dubla. Traseul de cale ferată proiectat se va desfăşura în general pe amplasamentul existent al liniei CF, cu excepţia tronsoanelor compuse din aliniamente şi curbe ce nu asigură retrasarea liniei cu parametrii pentru circulația cu viteza de 160 km/h.
Calea ferată existentă între staţiile Aradu Nou și Arad se va menţine simplă, însă se va moderniza. Pe intervalul dintre staţiile Aradu Nou şi Glogovăţ, traseul existent al căii ferate (linia Aradu Nou – Glogovăţ) se va modifica, pentru a se putea realiza un racord feroviar, care va asigura ocolirea Municipiului Arad de către trenurile de marfă, care vor circula între Timişoara şi Arad. Noul tronson feroviar proiectat între Aradu Nou şi Glogovăţ va traversa râul Mureş pe un pod construit în amonte faţă de cel existent.
De asemenea, se vor executa lucrări:
►de reconstrucție sau reparaţii/modernizare a 6 poduri, 30 podeţe, 7 treceri la nivel, 15 pasaje denivelate și 9 podeţe de descărcare
►de modernizare a instalațiilor de energoalimentare, linie de contact, telecomunicații, semnalizare, centralizare, bloc (SCB), sanitare, termotehnologice etc
►de modernizare a clădirilor din staţiile şi haltele de mişcare de pe tronson: Sânandrei, Băile Călacea, Orţişoara, Vinga, Şag, P.M. Valea Viilor, Aradu Nou, Glogovăț, Micălaca. Stația care se vor transforma în post de mișcare este Staţia Valea Viilor.
►de modernizare a reţelelor locale existente, de conducte de distribuţie a apei şi de canalizare, care asigură racordarea tuturor consumatorilor branşaţi în prezent la staţiile CF.
►de protecția mediului: panouri fonoabsorbante, decontaminarea solului, amenajări de spații verzi, separatoare de hidrocarburi și bazine decantoare, garduri și panouri de protecție.
 Durata de implementare a fiecărui contract este de 102 luni, din care: 42 de luni pentru proiectare și execuția lucrărilor, 60 de luni reprezentând perioada de garanție a obiectivului.

 

Te-ar mai putea interesa și
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din România îşi vor primi banii în avans, înainte de Paşte, a anunţat......
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...
Început bun de an pentru comerțul agroalimentar al UE. Excedentul comercial din luna ianuarie a ajuns la 5 miliarde de euro
Început bun de an pentru comerțul agroalimentar al UE. Excedentul comercial din luna ianuarie a ajuns la 5 miliarde de ...
Comerţul agroalimentar al UE a înregistrat o evoluţie pozitivă în luna ianuarie 2024, când excedentul comercial a ajuns ...