1EUR = 4.7536 RON | Bucureşti 23 º

News

California respinge prin referendum abolirea pedepsei cu moartea

California a respins, marţi, prin referendum abolirea pedepsei cu moartea, au anunţat autorităţile după numărarea a aproape trei sferturi din buletinele de vot, relatează AFP.

07 noi, 2012 | Mediafax

Abolirea pedepsei cu moartea a fost respinsă cu aproximativ 54 la sută din voturi, potrivit Deparamentului de Interne din California.

Statul american Florida menţine finanţarea cu fonduri publice a avortului

Statul american Florida (sud-est) a respins marţi un referendum care viza interzicerea alocării de fonduri publice în vederea finanţării avortului, potrivit unor estimări ale unor posturi americane de televiziune, relatează AFP.

Potrivit posturilor CNNşi NBC, tabăra "nu" a obţinut victoria cu 55% din voturi la 45% în favoarea acestui text, după numărarea a 96% dintre buletinele de vot.

Colorado legalizează consumul de canabis în scopuri recreative

Colorado a devenit marţi primul stat american care a legalizat, prin referendum, consumul de canabis în scopuri recreative, potrivit estimărilor presei americane, relatează AFP.

Potrivit cotidianului Denver Post, propunerea a fost aprobată cu 52,7 la sută din voturi pentru faţă de 47,3 la sută împotrivă (din cele peste 50 la sută de buletine numărate), în timp ce CNN şi NBC anunţau 53 la sută din voturi pentru apărătorii acestei propuneri (puţin peste 42 la sută din buletinele numărate).

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO