California va renunța din 15 iunie la majoritatea restricțiilor sanitare

Autorităţile californiene au anunţat vineri că acest stat federal american ar putea să renunţe, aşa cum era prevăzut, la cele mai multe dintre restricţiile sanitare asociate pandemiei de COVID-19 începând din data de 15 iunie, odată cu redeschiderea totală a magazinelor fără norme de distanţare fizică şi cu eliminarea obligativităţii de purtare a măştii de protecţie pentru persoanele vaccinate, informează AFP, citată de Agerpres.
AGERPRES - sâm, 22 mai 2021, 11:51
California va renunța din 15 iunie la majoritatea restricțiilor sanitare

„Ne aflăm într-un stadiu în care, dacă privim statisticile, California este pregătită să lase în spatele ei” sistemul de restricţii sanitare în patru niveluri de culoare implementat în timpul pandemiei de coronavirus, a declarat Mark Ghaly, directorul Departamentului de Sănătate Publică din acest stat american.

După ce s-a confruntat cu o intensificare explozivă a epidemiei de coronavirus în iarna acestui an, California a înregistrat o scădere considerabilă a cazurilor de COVID-19 în rândul populaţiei sale, graţie mai ales unui ritm susţinut al campaniei de vaccinare.

În total, peste 35,5 milioane de doze de vaccin anti-COVID-19 au fost administrate până în prezent în California, iar 61% din populaţia acestui stat american a primit cel puţin o doză, în timp ce aproape jumătate din populaţia locală (48%) a fost deja inoculată cu schema completă de vaccinare.

Numărul spitalizărilor asociate noului coronavirus a scăzut până la cel mai mic nivel al său „de la primele luni sau primele săptămâni ale pandemiei”, a adăugat Mark Ghaly.

California nu prevede deocamdată implementarea unui sistem bazat pe „un paşaport vaccinal”, însă companiile private şi organizatorii de evenimente ar putea să impună astfel de verificări pentru clienţii sau angajaţii lor, a precizat acelaşi oficial american.

Pentru marile evenimente organizate în aer liber la care participă peste 10.000 de persoane, autorităţile californiene vor recomanda solicitarea unei dovezi a vaccinării sau a unui test PCR negativ, iar în absenţa lor spectatorii vor trebui să poarte măşti de protecţie sanitară.

În cazul evenimentelor care se vor desfăşura în spaţii închise şi care reunesc peste 5.000 de persoane, „noi cerem – şi aici nu este vorba despre o recomandare – o dovadă a vaccinării sau a unui test PCR cu rezultat negativ, deoarece nu va fi posibilă prezenţa doar purtând o mască sanitară dacă nu prezentaţi niciuna dintre aceste dovezi”, a prevenit Mark Ghaly.

Te-ar mai putea interesa și
Cîțu infirmă că Ministerul Muncii va pierde bani la rectificare, dar că va fi virată o sumă mai mică de la buget pentru a acoperi deficitul de la pensii
Cîțu infirmă că Ministerul Muncii va pierde bani la rectificare, dar că va fi virată o sumă mai mică de la buget ...
Premierul Florin Cîţu a declarat joi, la Palatul Victoria, că la rectificarea bugetară nu se taie nimic de la Ministerul Muncii, dar sumele acordate de la bugetul de stat acestui minister vor fi......
Orban: Cel puţin 40 de miliarde de lei trebuie prevăzuţi pentru PNDL 3
Orban: Cel puţin 40 de miliarde de lei trebuie prevăzuţi pentru PNDL 3
Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat joi că "este imperios" ca încă de pe acum să înceapă pregătirea PNDL ...
Transelectrica a făcut o listă de proiecte strategice, care vor fi implementate accelerat. Lista proiectelor
Transelectrica a făcut o listă de proiecte strategice, care vor fi implementate accelerat. Lista proiectelor
Transelectrica a elaborat o listă deschisă de proiecte strategice, care vor permite flexibilizarea Rețelei Electrice de ...
Wizz Air va opera două noi rute: Bucureşti – Gran Canaria şi Cluj-Napoca – Billund (Danemarca), din toamna lui 2021
Wizz Air va opera două noi rute: Bucureşti – Gran Canaria şi Cluj-Napoca – Billund (Danemarca), din toamna ...
Două noi rute vor fi operate de Wizz Air din Bucureşti către Gran Canaria (Insulele Canare) - Spania, respectiv din Cluj-Napoca ...