Călin Gălăşeanu este noul preşedinte al Asociaţiei Române a Producătorilor Internaţionali de Medicamente

Călin Gălăşeanu, country manager la Bristol-Myers Squibb (BMS), a fost ales în poziţia de preşedinte al Asociaţiei Române a Producătorilor Internaţionali de Medicamente (ARPIM), în cadrul Adunării Generale a Asociaţiei, din 9 ianuarie.
Cristina Şomănescu - lun, 13 ian. 2014, 13:37
Călin Gălăşeanu este noul preşedinte al Asociaţiei Române a Producătorilor Internaţionali de Medicamente

Asociaţia Română a Producătorilor Internaţionali de Medicamente (ARPIM) susţine obiectivele a 28 de companii farmaceutice internaționale producătoare de medicamente originale, prezente în România. Acestea realizează împreună peste 70% din valoarea pieței farmaceutice românești.

Anterior lui Călin Gălăşeanu, preşedinţia ARPIM a fost deţinută de către Makis Papataxiarchis, managing director al companiei Johnson & Johnson Romania şi al Janssen Romania, pharmaceutical companies.

Călin Gălăşeanu este medic şi are peste 15 ani experienţă în industria farmaceutică.
Gălăşeanu a ocupat funcţii de management în cadrul departamentelor de Marketing, Vânzări şi Medical ale companiei Schering AG Romania şi funcţii de conducere, în ultimii şapte ani, în departamentele de Government Affairs şi Market Acces în cadrul companiei Bristol-Myers Squibb, pe care o conduce din luna aprilie a anului 2012.

Călin Gălăşeanu a mai ocupat şi poziţii de business management în cadrul BMS Olanda.
Din 2013, Gălăşeanu este membru în echipa de leadership european a BMS.

În anul 2013, Călin Gălăşeanu a fost membru în boardul ARPIM.

„Consider că principala mea misiune în calitate de preşedinte ARPIM este de a consolida relaţia cu autorităţile şi ceilalţi parteneri şi împreună să creăm un sistem de sănătate performant, fără să uităm că elementul central este pacientul român. Astfel, companiile membre ARPIM pun la dispoziţia autorităţilor şi partenerilor expertiza lor pentru a contribui la dezvoltarea unui sistem de sănătate în beneficiul pacientului şi în acelaşi timp a unui mediu de business etic, predictibil şi transparent”, a spus Călin Gălăşeanu, noul preşedinte ARPIM.

În continuare, în anul 2014, unul dintre cele mai importante obiective ale ARPIM rămâne asigurarea accesului pacienţilor români la medicamente inovative.

„Tratarea unui pacient depinde de două elemente esenţiale: diagnosticul corect şi tratamentul potrivit. Tocmai de aceea, în centrul activităţii companiilor noastre, se află cercetarea şi dezvoltarea de tratamente care uneori pot face diferenţa între viaţă şi moarte. Dar când vorbim de tratamente nu ne oprim la partea de dezvoltare a noilor terapii. Pacienţii trebuie să aibă acces la cele mai bune opțiuni de tratament şi este datoria asociaţiei de a contribui alături de decidenții din sistemul de sănătăte la facilitarea accesului pacienţilor la acestea”, a mai spus Călin Gălăşeanu.

Din componența noii conduceri a ARPIM mai fac parte: Pascal Prigent, vicepreşedinte (director general la GlaxoSmithKline); Radu Răşinar, vicepreşedinte (director general la AstraZeneca); Elena Mitova, membru (director general al Novartis Pharma Services Romania); Jacopo Murzi, membru (director general la Johnson & Johnson Romania şi la Janssen Romania); Gabor Sztaniszlav, membru (director general la Amgen România); Luca Visini, membru (director general la Eli Lilly).

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Romgaz anunță preluarea participației Exxon din perimetrul Neptun Deep din Marea Neagră
Romgaz anunță preluarea participației Exxon din perimetrul Neptun Deep din Marea Neagră
Romgaz a finalizat negocierile exclusive cu Exxon Mobil, iar ambele companii au  ajuns la un acord cu privire la achiziția ...
Monica Hodor, E-Distribuție: Ne dorim o implicare mai mare a prosumatorilor
Monica Hodor, E-Distribuție: Ne dorim o implicare mai mare a prosumatorilor
Monica Hodor, directorul celor trei companii de distribuție controlate de grupul Enel în România, a declarat că strategia ...
Spania atenuează taxa claw-back pe profiturile companiilor de utilităţi
Spania atenuează taxa claw-back pe profiturile companiilor de utilităţi
Autorităţile spaniole au decis să atenueze o taxă claw-back pe profiturile companiilor de utilităţi, destinată să ...