Călin Țiplea este noul COO al 5 to go

Începând din această lună, în echipa de management a 5 to go intră Călin Țiplea (foto stânga), care va ocupa funcția de Chief Operating Officer, informează compania prin intermediul unui comunicat transmis către Economica.net.
Ion Dobreanu - mar, 17 aug. 2021, 16:31
Călin Țiplea este noul COO al 5 to go

Cu o experiență de peste 20 de ani în HoReCa, dintre care peste 14 ani în domeniul cafelei, Țiplea aduce o expertiză valoroasă în contextul dezvoltării accelerate a 5 to go din ultimii doi ani.

În noul său rol, Călin Țiplea va coordona operațiunile 5 to go, cu responsabilitate directă în ceea ce privește managementul echipei de dezvoltare a rețelei și coordonarea echipei de import și distribuție din cadrul grupului. În calitate de partener strategic, el a fost alături de 5 to go încă de la deschiderea primelor cafenele, în 2015.

„Succesul 5 to go este posibil datorită oamenilor din comunitatea 5 to go, de la echipă și parteneri, până la consumatorii care ne aleg produsele. Călin este acel om care a rezonat cu povestea 5 to go încă de la început, când aveam doar două cafenele deschise și un vis de a deveni cel mai mare lanț de cafenele din România. Faptul că el se alătură echipei în această funcție este o continuare firească a colaborării noastre. Experiența lui de necontestat în domeniu este extrem de valoroasă și completează expertiza echipei pentru susținerea obiectivelor provocatoare pe care le-am setat: un bilanț de 500 unități naționale 5 to go și prezența pe trei piețe internaționale până la finalul anului 2022. Sosirea lui Călin în această poziție aduce și dezvoltarea echipei actuale de business development, pentru care ne propunem să angajăm încă 20 de persoane, necesare pentru a susține ritmul de dezvoltare”, a declarat Radu Savopol (foto centru), co-fondator 5 to go.

„5 to go este un exemplu de succes pentru industria HoReCa, un semnal de optimism pentru această piață atât de competitivă și reglementată. Am apreciat întotdeauna valorile care stau la baza acestui brand și am rezonat încă de la lansare cu viziunea lui Radu și Lucian. Am făcut echipă cu ei încă de la început, iar acum mă bucur să contribui și din acest rol la dezvoltarea afacerii care a devenit astăzi cel mai mare lanț de cafenele din Europa de Est, dar și cea mai accesată franciză din România. Sunt bucuros și încrezător că vom bifa toate obiectivele setate”, a completat Călin Țiplea, Chief Operating Officer 5 to go și Executive Manager B&B, importatorul unic al brandului de cafea Bristot.

Experiența lui Călin în lumea cafelei a început la Julius Meinl, unde a petrecut aproape opt ani și a câștigat experiență directă de vânzări, iar apoi a continuat la B&B, unic importator la cafelei Bristot, în poziții strategice de director național de Vânzări pentru 4 ani și ulterior Director General începând cu februarie 2019. În relația cu 5 to go, B&B este încă din 2015 partener strategic, fiind furnizorul pentru întreaga gamă de produse pe bază de cafea și nu numai, precum și pentru oferirea de sprijin tehnic sau training.

Lucian Bădilă (foto dreapta), co-fondator 5 to go alături de Radu Savopol, va continua să gestioneze componenta de franciză și activitatea de marketing.

Ritmul de dezvoltare 5 to go a fost unul accelerat în ultimii ani, ajungând la 250 de locații deschise la nivel național, ceea ce reprezintă o cotă de 39.9% în 2020 în ceea ce privește numărul de unități din totalul lanțurilor de cafenele. Obiectivele grupului sunt de a depăși 300 de locații în 2021, cu accent pe dezvoltare masivă la nivel regional și consolidare în capitală, și de a ajunge la un total de 1,000 de cafenele în România, în următorii 5 ani. Dovadă a succesului 5 to go stă și faptul că ocupă locul 12 în topul celor mai importanți jucători din industria cafelei în Europa, în 2020.

Despre 5 to go

5 to go s-a deschis în 2015, iar în prezent a depășit pragul de 250 de locații și este cel mai mare lanț de cafenele din Europa de Est, dar și cea mai accesată franciză din România. Radu Savopol și Lucian Bădilă sunt fondatorii 5 to go, cei care au adus pe piața HoReCa din România conceptul inovator de preț unic pentru toate produsele comercializate. Sub sloganul „Smile, there’s coffee!”, lanțul de cafenele oferă consumatorilor un spațiu cald și prietenos, unde cafeaua este actorul principal. Cafeaua folosită este una cu o aromă intensă, corpolentă, cremoasă, ce se constituie într-un amestec unic, creat special pentru lanțul de cafenele 5 to go. Pentru că cifra 5 reprezintă elementul de structură a brandului, echipa 5 to go oferă clienților cinci motive principale să revină în una dintre cafenelele din grup: gustul, profesionalismul, rapiditatea, diversitatea și stilul de viață.

 

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
De ce facturile de electricitate pot crește cu încă două miliarde de lei, cel puțin, chiar din ianuarie. Ce propun firmele
De ce facturile de electricitate pot crește cu încă două miliarde de lei, cel puțin, chiar din ianuarie. Ce propun firmele
Facturile la energie electrică au crescut și vor mai crește pentru că energia electrică ce este cumpărată de furnizori ...
După NEPI Rockcastle, și Sonae Sierra construiește apartamente lângă mall. Dezvoltatorul are PUD pentru un ansamblu de șase etaje lângă Parklake
După NEPI Rockcastle, și Sonae Sierra construiește apartamente lângă mall. Dezvoltatorul are PUD pentru un ansamblu ...
Dezvoltatorul Sonae Sierra se pregătește de construcția ansamblului rezidențial de lângă mallul Parklake din sectorul ...
Arabia Saudită va investi peste un miliard de dolari în iniţiative de mediu
Arabia Saudită va investi peste un miliard de dolari în iniţiative de mediu
Arabia Saudită, cel mai mare exportator mondial de ţiţei, a anunţat luni că doreşte să investească peste un miliard ...