Cambridge intră în afaceri bancare

Trinity Hall, unul dintre cele 31 de colegii ale Universităţii Cambridge, a trecut de la înfiinţare, în 1350, printr-o epidemie de ciumă şi prin reformarea bisericii anglicane, pentru a se implica acum în afaceri bancare, pentru creşterea finanţării, relatează Bloomberg.
Economica.net - vin, 15 feb. 2013, 14:13
Cambridge intră în afaceri bancare

Anul trecut, Trinity Hall s-a asociat cu un fond local de pensii şi a fondat Cambridge & Counties Bank, iar colegiul îşi riscă astfel investiţiile şi reputaţia în speranţa unui profit ridicat.

„Percepţia de a intra într-un astfel de proces a fost că operaţiunile bancare sunt similare unui cazinou. Dacă faci un pas înapoi şi te uiţi la imaginea de ansamblu, vezi însă că ar putea fi vorba de o afacere de mare succes şi de probabilitatea de a câştiga o grămadă de bani pentru colegiu”, a declarat Simon Guest, instructor pentru inginerie la Trinity Hall, membru în comitetul de investiţii.

Câştigurile financiare au devenit tot mai importante pentru Cambridge şi colegiile sale, întrucât guvernul britanic reduce cheltuielile pentru învăţământul superior.

Cambridge primeşte de la guvern circa o treime din finanţarea necesară pentru educaţie şi cercetare, în scădere de la jumătate în urmă cu un deceniu.

Pe lângă creşterea activităţilor de atragere de fonduri, colegiile devin tot mai creative în investiţii. În unele cazuri, cum este cel al Trinity Hall, este vorba şi de aventurarea în domenii de neconceput în trecut pentru instituţiile academice conservatoare.

Fondurile cumulate ale colegiilor Universităţii Cambridge sunt evaluate la circa 3 miliarde de lire sterline (4,65 miliarde dolari), iar fondurile proprii ale universităţii sunt de 1,9 miliarde de lire.

Aceste fonduri sunt cu mult sub cele ale celor mai bogate instituţii de învăţământ superior din Statele Unite, Universitatea Harvard şi Universitatea Yale, care se ridicau la jumătatea anului trecut la 30,4 miliarde de dolari, respectiv 19,3 miliarde de dolari.

În 2011, guvernul din Marea Britanie a prezentat un plan de reducere a cheltuielilor statului pentru învăţământul superior şi transferarea cheltuielilor către majorarea burselor de studii şi a împrumuturilor pentru studenţi.

Cambridge, fondată în 1209, este o confederaţie de colegii care deţin propriile campusuri, angajează personal şi admit studenţi după reguli proprii. Activităţile de educaţie şi cercetare sunt împărţite între colegii şi departamentele universităţii.

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul tranzacțiilor cu monede cripto
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul ...
Statele Unite şi Regatul Unit investighează tranzacţii cu criptomonede în valoare de circa 20 de miliarde de dolari care au fost efectuate printr-un instrument de schimb virtual stabilit în......
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același interes și față de carnea de pui importată
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același ...
Sectorul avicol românesc este în pericol, în urma controalelor repetate ale Autorităţii Naţionale pentru Protecţia ...
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Producătorul chinez de smartphone Xiaomi Corp. a început joi să comercializeze primul său automobil electric, pariind ...
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Constructorul auto american Ford a anunţat joi că analizează posibilitatea de a produce un nou automobil de teren (SUV) ...