1EUR = 4.8026 RON | Bucureşti 12 º

News

Camera de 41 megapixeli se răspândeşte. Vezi pe ce telefoane a ajuns

O veste bună pentru cei care îşi doresc un telefon cu o cameră performantă, dar nu sunt deloc încântaţi de Symbian.

10 iul, 2012 | ECONOMICA.net

Potrivit Neowin, care îl citează pe Richard Kerris, vicepreşedinte al Nokia pentru Worldwide Developer Relations, compania urmează să folosească în curând acelaşi tip de cameră de 41 MP şi pe telefoanele Lumia. Primii operatori care vor intra în posesia celei mai noi linii Lumia vor fi bineînţeles americanii de la Verizon şi Sprint. Deşi au mai existat zvonuri pe această temă, interviul acordat publicaţiei citate spulberă orice îndoială.

Decizia, spun specialiştii, survine după ce finlandezii s-au convins de faptul că Symbian OS trage serios în jos vânzările PureView. În ciuda camerei performante, viitorul model de telefon pe care îl pregăteşte Nokia nu vine cu alte specificaţii spectaculoase, eranul urmând să aibă o densitate de pixeli slabă, adică doar 184 ppi.

Alte zvonuri 

Smartphone-ul va avea cel mai probabil noul sistem de operare mobil dezvoltat de Microsoft, Windows Phone 8 Apollo, un procesor dual core cu Adeno 320 GPU şi un ecran de 4,3 inci.

 

Cum filmează telefonul Nokia de 41 de megapixeli. Clipul de promovare, făcut doar cu smartphone-ul


Primul clip de promovare al smartphone-ului este realizat integral din imagini și video realizate chiar cu acesta, scrie The Next Web. Pentru curioșii care vor să afle ce a ieșit, vedeți mai jos:

Dacă nu știați deja, telefonul beneficiază pe langă camera Carl Zeiss și de tehnologia oversampling. Ceea ce înseamnă că de fapt imaginile nu au 41 de MB, ci sunt redimensionate prin combinarea a șapte pixeli în doar unul singur. Rezoluția efectivă este de 5 MP, însă, spun ei, acesta elimină spre deosebire de alte gadget-uri zgomotul de fundal. De asemenea, imaginile pot fi mărite de până la trei ori fără a pierde niciun detaliu.

Nokia 808 PureView este primul dispozitiv de înregistrare din lume care permite înregistrarea fără distorsiuni, la un nivel audio ce depășește capabilitățile auzului uman.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO