1EUR = 4.7524 RON | Bucureşti 21 º

News

Camera Deputaţilor a adoptat OUG de înfiinţare a Autorităţii de Supraveghere Financiară

Camerei Deputaţilor a adoptat marţi, cu 286 de voturi "pentru", 5 voturi "împotrivă" şi 20 de abţineri, Ordonanţa de urgenţă 93/2012 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).

26 feb, 2013 | Mediafax

Ordonanţa are ca obiect de reglementare înfiinţarea Autorităţii de Supraveghere Financiară, ca autoritate administrativă autonomă, de specialitate, cu personalitate juridică, independentă, autofinanţată, care îşi exercită activitatea prin preluarea tuturor atribuţiilor şi prerogativelor Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare, a Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor şi a Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private.

"ASF exercită atribuţii de autorizare, reglementare, supraveghere şi control asupra activitaţii intermediarilor de operaţiuni cu instrumente financiare, societăţilor de servicii de investiţii financiare, organismelor de plasament colectiv, societăţilor de administrare a investiţiilor, consultanţilor de investiţii financiare, pieţelor de instrumente financiare, operatorilor de piaţă şi de sistem şi depozitarilor centrali şi caselor de compensare-decontare şi contrapărţilor centrale, asupra operaţiunilor de piaţă şi emitenţilor de valori mobiliare, fondului de compensare a investitorilor, societăţilor comerciale de asigurare, de asigurare-reasigurare şi de reasigurare, a societăţilor mutuale", se precizează în actul normativ.

Reprezentanţii PDL au criticat această ordonanţă. Deputatul Andreea Paul a spus că prin prevederile acesteia se politizează numirile în Autoritate şi nu intră şi băncile.

Ordonanţa urmează să fie dezbătută şi la Senat, Camera Deputaţilor fiind prima cameră sesizată.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO