Campania RoRec pentru reciclarea deşeurilor electrice ajunge la Clinceni

Asociația Română pentru Reciclare RoRec, împreună cu Primăria Clinceni și cu sprijinul partenerului Philips, organizează o noua acțiune de colectare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) în ziua de 5 noiembrie.
Economica.net - joi, 03 nov. 2011, 09:33

Sâmbătă, 5 noiembrie 2011, la ora 09.00, se vor deschide punctele provizorii de colectare, la care cetățenii pot depune aparatura veche sau uzată. Punctele de colectare vor fi deschise până la oră 16.00 și vor fi amplasate după cum urmează:

Clinceni – Strada Principală nr. 107 A (în față primăriei)

1 Decembrie – Stradă Prunilor (Piață Albă Iulia)

Aici, Asociația Romană pentru Reciclare RoRec îi așteaptă pe locuitorii din Clinceni și 1 Decembrie, precum și pe cei din zonele învecinate, să se implice și să depună aparatură electrică și electronică veche sau defectă.

Pentru echipamentele electrice sau electronice voluminoase și dificil de transportat, colectarea DEEE se va derula prin preluarea gratuită de la domiciliu. Pentru detalii despre programarea transportului de la domiciliu, cetățenii pot apela numărul de telefon  0736.161.788, până vineri, 4 noiembrie, între orele 10.00-18.00 și sâmbătă, 5 noiembrie, în intervalul orar 10.00-16.00.

Toți deponenții vor participa la tombola cu premii și vor avea șansa să câștige unul dintre premiile oferite de partenerul Philips: 5 aspiratoare, 5 fiare de călcat și 10 cafetiere.

Sâmbătă, 5 septembrie, la ora 18.00, la sala de consiliu a Primăriei Clinceni, vor avea loc tragerea la sorți și premierea voluntarilor.

Acțiunea din acest weekend este cea de-a cincea derulată anul acesta de Asociația RoRec în județul Ilfov, în cadrul campaniei Asociației RoRec „Locul deșeurilor nu este în casă. Trimite-le la plimbare!”.
În 30 aprilie, locuitorii din Voluntari, Tunări, Afumați și Petrichioaia au colectat 8,01 tone DEEE, iar în 28 mai, cetățenii din Măgurele, Varteju, Clinceni și 1 Decembrie s-au debarasat responsabil de aproape 3 tone de aparatură electrică și electronică veche ori uzată. La cea mai recentă acțiune din Ilfov, din 18 iunie, de la Otopeni, s-au colectat peste 2.000 kg DEEE iar în 22 octombrie, locuitorii din Voluntari au depus 6,36 tone DEEE.

Asociația Romană pentru Reciclare RoRec a derulat, de la mijlocul lunii martie, peste 190 de acțiuni de colectare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) la nivel național, în parteneriat cu primăriile. Au fost colectate până acum, din peste 600 de localități, peste 900 de tone DEEE, care au luat deja calea reciclării conform standardelor europene de mediu.

Te-ar mai putea interesa și
Guvernul maghiar obligă tot personalul sanitar să se vaccineze anti-COVID-19
Guvernul maghiar obligă tot personalul sanitar să se vaccineze anti-COVID-19
Guvernul ungar a impus prin decret vaccinarea obligatorie anti-COVID-19 pentru personalul sanitar, inclusiv lucrătorii din sectorul de distribuţie a medicamentelor, cei care nu se vaccinează cel......
Spania a înregistrat o creștere economică peste așteptări în trimestrul doi
Spania a înregistrat o creștere economică peste așteptări în trimestrul doi
Spania, a patra economie a zonei euro, s-a redresat mai rapid decât se estima în trimestrul doi din 2021, în pofida restricţiilor ...
Luxemburg a amendat Amazon cu peste 888 de milioane de dolari pentru încălcarea GDPR
Luxemburg a amendat Amazon cu peste 888 de milioane de dolari pentru încălcarea GDPR
Autoritățile din Luxemburg care se ocupă de protecția datelor cu caracter personal au penalizat gigantul american Amazon ...
Noi reglementări privind concediile medicale intră în vigoare de la 1 august. Cel puțin două episoade de recuperare pentru fiecare episod de boală
Noi reglementări privind concediile medicale intră în vigoare de la 1 august. Cel puțin două episoade de recuperare ...
Noi reglementări referitoare la modul de acordare a concediilor medicale vor intra în vigoare începând cu data de 1 august, ...