TraiascaCapraVecinului: Ce mesaje şi-au transmis BMW şi Porsche

Încă două branduri rivale s-au alăturat campaniei antiinvidie, care celebrează atuurile concurenţei, "#TraiascaCapraVecinului". De data aceasta, este vorba despre BMW România şi Porsche România, care s-au felicitat reciproc, prin mesaje postate în acelaşi timp, pe paginile lor de Facebook.
Economica.net - sâm, 15 dec. 2018, 12:24
TraiascaCapraVecinului: Ce mesaje şi-au transmis BMW şi Porsche

Astfel, BMW România a urat „bun venit” noii generaţii de Porsche 911, în timp ce Porsche România a felicitat BMW pentru că a „revoluţionat segmentul automobilelor electrice”.

„Felicităm şi urăm bun venit noii generaţii a legendarului Porsche 911. De 70 ani, Porsche inspiră pasionaţii de adrenalină din toată lumea, are adepţi fideli şi mereu ţine trează competiţia – pe noi, adică. #TraiascaCapraVecinului Porsche Brand Romania”, au scris cei de la BMW România, pe pagina lor de Facebook.

În acelaşi timp, Porsche România a postat următorul mesaj către concurentul BMW.

„Felicitări, BMW, că ai revoluționat segmentul automobilelor electrice! Primul BMW i8 Roadster creat vreodată își va bucura posesorii și în România, suntem siguri. Nu vă așezați prea confortabil însă, urmează Porsche Taycan. #TraiascaCapraVecinului @BMW România”, se arată în mesajul scris pe Facebook de către cei de la Porsche România.

Mesajele celor două branduri concurente vin după ce, de 1 Decembrie, lanţurile de restaurante cu mâncare fastfood, McDonald’s și KFC, au lansat în online o campanie dedicată Zilei Unirii, cu scopul de a-i inspira pe români să schimbe invidia, cu admirația.

Inspirate de campania „Traiasca Capra Vecinului”, iniţiată de publicaţia online PressOne, McDonald’s și KFC sunt primele branduri rivale care celebrează atuurile concurenței.

Astfel, de 1 Decembrie, pentru prima dată în lume, două branduri prezente pe o piață extrem de competitivă, cum este cea de FMCG, și-au dat mâna, arătând fiecare ce admiră la celălalt.

Cele două branduri au adoptat fiecare câte un slogan, respectiv „Buni și cu sosul vecinului KFC #TraiascaCapraVecinului” şi „Fanilor noștri care preferă cartofii McDonald’s România lângă puiul crocant de la KFC, le spunem #TraiascaCapraVecinului”.

O încercare asemănătoare a avut loc pe piaţa FMCG şi în 2015, în SUA, unde Burger King a provocat McDonald’s să facă împreună un Burger al Păcii. Atunci, McDonald’s a refuzat propunerea.

Campania antiinvidie „#TraiascaCapraVecinului” a fost iniţiată de publicaţia online Pressone, care a oferit cinci statui, către cinci instituții media concurente, dar pe care le admiră, respectiv PRO TV, Europa FM, HotNews şi Times New Roman.

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul tranzacțiilor cu monede cripto
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul ...
Statele Unite şi Regatul Unit investighează tranzacţii cu criptomonede în valoare de circa 20 de miliarde de dolari care au fost efectuate printr-un instrument de schimb virtual stabilit în......
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același interes și față de carnea de pui importată
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același ...
Sectorul avicol românesc este în pericol, în urma controalelor repetate ale Autorităţii Naţionale pentru Protecţia ...
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Producătorul chinez de smartphone Xiaomi Corp. a început joi să comercializeze primul său automobil electric, pariind ...
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Constructorul auto american Ford a anunţat joi că analizează posibilitatea de a produce un nou automobil de teren (SUV) ...