1EUR = 4.8738 RON | Bucureşti 20 º

Companii

Campanie de reduceri în magazine. Prețurile au fost tăiate la jumătate

Este oficial: retailerii de modă au luat startul pentru prima rundă a reducerilor, din acest an. Vânzările se anunță a fi „uriașe“, pe măsura volumului pus pe rafturi. Cu cât vor crește încasările? „În medie cu 30%“, răspund comercianții la unison.

16 ian, 2016 | ECONOMICA.net

Vineri, 15 ianuarie, zi de muncă. Magazinele și-au înșirat frumos mărfurile pe rafturi, cu vitrinele străluncind în culori și procente, cifre care te fac să calculezi repede, în minte, te miri ce, poate chiar prețul unui palton care în decembrie costa 700 de lei, iar acum îl poți lua lejer cu 350 de lei. Fie că vorbim despre mall-uri, fie că luăm în calcul magazinele centrale, se anunță a fi o zi extraordinar de aglomerată. „Încă de la prima oră, câțiva clienți își umpluseră deja brațele cu haine. Este zi scurtă pentru cei care muncesc. După ora 15.00, nu vei mai avea unde să arunci un ac aici. Se va forma o coadă uriașă, cabinele vor fi neîncăpătoare, iar noi vom lucra sub presiune. Weekendul acesta va exploda. Încasările vor fi de câteva ori mai mari decât într-un weekend obișnuit“, spune Alina C., vânzătoare într-unul din magazinele pe care Inditex le dezvoltă în România. În general, aceste reduceri sunt stabilite în perioada 15 ianuarie -15 aprilie, condiţia fiind ca retailerii să notifice primăria cu privire la perioada de soldare şi la produsele de sezon la care vor aplica reducerile.

Jucători precum Zara, C&A, Mango, H&M, Marks&Spencer sau Reserved au aplicat promoții încă din decembrie, înaintea sărbătorilor de iarnă. „Lanțurile internaționale de magazine au aceeași politică a prețurilor și a reducerilor, peste tot. Acest lucru se poate observa cu ușurință pe etichetele pe care sunt înscrise prețurile în mai multe valute. Campania de solduri se face doar la final de sezon și presupune scăderea costului la minimum, pentru lichidarea stocului și fără a reveni la prețul inițial“, detaliază Mirela Bucovicean, proprietara Molecule F. Cu o scurtă precizare: în cazul monobrandurilor, ești obligat să funcționezi după regulile brandului respectiv, în sensul că poate avea o mică variație de preț în funcție de cheltuielile avute cu magazinul de aici; în cazul magazinelor multibrand, unde discutăm de achiziția produselor și investiția antreprenorului român, acesta este mai reținut din a scădea semnificativ prețurile, printre altele și pentru că vânzările de peste sezon nu se ridică la volumul magazinelor similare din străinătate. „De multe ori, este preferată o secțiune de «outlet» în magazin, pe o perioadă mai lungă de timp. Cât despre magazinele care vând produse românești, acestea, în marea lor majoritate, lucrează cu un adaos de 30%-40%, deci nu au cum să concureze cu reducerile brandurilor internaționale. Este o chestiune care ține de maniera de formare a prețului de retail“, explică Mirela Bucovicean.

 

Mai multe pe Capital.ro

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO