Campanie de reduceri în magazine. Prețurile au fost tăiate la jumătate

Este oficial: retailerii de modă au luat startul pentru prima rundă a reducerilor, din acest an. Vânzările se anunță a fi „uriașe“, pe măsura volumului pus pe rafturi. Cu cât vor crește încasările? „În medie cu 30%“, răspund comercianții la unison.
Economica.net - sâm, 16 ian. 2016, 07:50
Campanie de reduceri în magazine. Prețurile au fost tăiate la jumătate

Vineri, 15 ianuarie, zi de muncă. Magazinele și-au înșirat frumos mărfurile pe rafturi, cu vitrinele străluncind în culori și procente, cifre care te fac să calculezi repede, în minte, te miri ce, poate chiar prețul unui palton care în decembrie costa 700 de lei, iar acum îl poți lua lejer cu 350 de lei. Fie că vorbim despre mall-uri, fie că luăm în calcul magazinele centrale, se anunță a fi o zi extraordinar de aglomerată. „Încă de la prima oră, câțiva clienți își umpluseră deja brațele cu haine. Este zi scurtă pentru cei care muncesc. După ora 15.00, nu vei mai avea unde să arunci un ac aici. Se va forma o coadă uriașă, cabinele vor fi neîncăpătoare, iar noi vom lucra sub presiune. Weekendul acesta va exploda. Încasările vor fi de câteva ori mai mari decât într-un weekend obișnuit“, spune Alina C., vânzătoare într-unul din magazinele pe care Inditex le dezvoltă în România. În general, aceste reduceri sunt stabilite în perioada 15 ianuarie -15 aprilie, condiţia fiind ca retailerii să notifice primăria cu privire la perioada de soldare şi la produsele de sezon la care vor aplica reducerile.

Jucători precum Zara, C&A, Mango, H&M, Marks&Spencer sau Reserved au aplicat promoții încă din decembrie, înaintea sărbătorilor de iarnă. „Lanțurile internaționale de magazine au aceeași politică a prețurilor și a reducerilor, peste tot. Acest lucru se poate observa cu ușurință pe etichetele pe care sunt înscrise prețurile în mai multe valute. Campania de solduri se face doar la final de sezon și presupune scăderea costului la minimum, pentru lichidarea stocului și fără a reveni la prețul inițial“, detaliază Mirela Bucovicean, proprietara Molecule F. Cu o scurtă precizare: în cazul monobrandurilor, ești obligat să funcționezi după regulile brandului respectiv, în sensul că poate avea o mică variație de preț în funcție de cheltuielile avute cu magazinul de aici; în cazul magazinelor multibrand, unde discutăm de achiziția produselor și investiția antreprenorului român, acesta este mai reținut din a scădea semnificativ prețurile, printre altele și pentru că vânzările de peste sezon nu se ridică la volumul magazinelor similare din străinătate. „De multe ori, este preferată o secțiune de «outlet» în magazin, pe o perioadă mai lungă de timp. Cât despre magazinele care vând produse românești, acestea, în marea lor majoritate, lucrează cu un adaos de 30%-40%, deci nu au cum să concureze cu reducerile brandurilor internaționale. Este o chestiune care ține de maniera de formare a prețului de retail“, explică Mirela Bucovicean.

 

Mai multe pe Capital.ro

Te-ar mai putea interesa și
Cel mai mare dolar din istorie. Francul elveţian depăşeşte euro – Curs BNR 5.07.2022
Cel mai mare dolar din istorie. Francul elveţian depăşeşte euro – Curs BNR 5.07.2022
BNR a anunţat marţi, 5 iulie 2022, un curs de referinţă de 4,9449 lei/euro, 4,8088 lei/dolar, 5,7845 lei/liră sterlină, 4,9770 lei/franc elveţian. Este cea mai mare valoare din istorie atinsă......
Vertiv își consolidează echipa de conducere din EMEA prin noi promovări
Vertiv își consolidează echipa de conducere din EMEA prin noi promovări
Vertiv, furnizor global de infrastructură digitală critică și soluții de continuitate, a anunțat astăzi schimbări ...
Transavia investește 35 de milioane de euro până în 2023 în producția de energie regenerabilă
Transavia investește 35 de milioane de euro până în 2023 în producția de energie regenerabilă
Transavia investește 35 de milioane de euro în energie regenerabilă până la finele lui 2023. Pentru acest an, compania ...
Compania românească SafeFleet monitorizează vehiculele Misiunii UE de consiliere din Republica Centrafricană
Compania românească SafeFleet monitorizează vehiculele Misiunii UE de consiliere din Republica Centrafricană
SafeFleet, unul din cei mai importanți jucători pe piața de monitorizare a flotei auto din România, anunță semnarea ...