1EUR = 4.8746 RON | Bucureşti 2 º

Companii

Guvernul dă drumul la soldări. Retailerii nu mai trebuie să dețină stocuri achitate din timp și le pot actualiza în timpul campaniei de reduceri

Guvernul vrea să relaxeze, prin OUG, condițiile pe care retailerii trebuie să le respecte pentru a putea organiza perioade de soldare. Aceștia nu mai trebuie să își facă stocuri cu cel puțin 15 zile înainte de campania de reduceri, să își plătească furnizorii cu 30 de zile înainte, sau să notifice Primăria. Totodată, dispare interdicția de a actualiza stocurile produselor aflate în campania de reduceri.

27 noi, 2020 | ECONOMICA.net

Potrivit unui proiect care va intra spre aprobare în ședința de Guvern de azi, pentru a organiza vânzări de soldare, retailerii nu mai trebuie să dețină stocurile de marfă cu cu cel puțin 15 zile înainte de data de debut a vânzării de soldare și nici nu mai trebuie să fi achitat marfa cu cel puțin 30 de zile înainte de această dată.

De asemenea, conform proiectului, se va elimina inderdicția pe care o au comercianții de a reînnoi stocul de produse propus pentru soldare după constutuire sau în cursul vânzărilor de soldare.

Totodată, se va renunța și la obligația retailerilor de a notifica la primăria în a cărei rază teritorială își desfășoară activitatea perioada în care efectuează vânzările de soldare cu cel puțin 15 zile înainte de începerea operațiunilor.

În schimb, comercianții sunt în continuare limitați la două perioade de soldare pe an, cu o durată maximă de câte 45 de zile fiecare, cu condiția ca produsele propuse pentru soldare să fie oferite spre vânzare în mod obişnuit înaintea acestei date.

Proiectul va modifica OUG 99/2000 privind comercializarea produselor și serviciilor de piață și are drept scop, conform preambulului, diminuarea efectelor negative determinate de limitarea sau întreruperea activităţilor socioeconomice, reducerea riscurilor privind blocarea activităţii întreprinderilor mici și mijlocii pe perioada în care se manifestă efectele pandemiei de coronavirus SARS-CoV-2 și pierderea locurilor de muncă pentru salariaţii din domeniile de activitate afectate de epidemie.

Activitatea comercială, în sensul prezentei ordonanțe, se exercită cu referire la produsele alimentare și  nealimentare.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO