Câmpeanu: În domeniul social sunt 10.000 de posturi vacante

Economica.net
16 08. 2012
mariana_campeanu_55229900

„În construcţia bugetară pe 2013 vrem să încercăm să renunţăm la acest raport imposibil de aplicat şi rezolvat fără a crea dezechilibre în societate. Trebuie să plece şapte persoane ca să poţi angaja una. Categoric că mă preocupă să rezolvăm acest lucru şi am discutat cu cei de la FMI. Dar vreau să vă spun că cei de la FMI mi-au spus că aceste reguli din raport nu au fost impuse de Fond, a fost propunerea Guvernului şi aplicarea a ţinut numai de Guvern”, a spus ministrul.

Potrivit Marianei Câmpeanu, acest raport este o „absurditate” care nu se poate aplica, pentru că sunt domenii, cum ar fi cel al Sănătăţii, unde un spital mic are deja un număr mic de medici – 10-15.

Ea a arătat că intenţionează în domeniul social, al centrelor de asistenţă socială să facă o „mică deblocare” de posturi, pentru că sunt centre care riscă să fie închise din lipsă de personal.

„Am încercat să facem o corecţie cât s-a putut în acest an şi ştiţi că am aprobat deblocarea a 2.500 de posturi în sistemul sănătăţii şi o să încercăm, cel puţin pentru acele centre care sunt în pericol să se închidă că nu au personal, să facem şi aici o mică deblocare”, a afirmat Câmpeanu.

Ministrul Muncii a participat joi la o conferinţă de încheiere a unui proiect social susţinut financiar cu bani de la bugetul MMPS care prevede închiderea Centrului de copii „Sf. Nicolae” şi transferul a 24 de copii în patru apartamente sociale. Aceste locuinţe tip familial se află în zonele Vitan, Fizicienilor, Sălaj şi Titan, lângă şcolile unde beneficiarii învaţă.

Cu această ocazie, Mariana Câmpeanu a făcut un apel public către mass-media de a susţine şi proiectele sociale, pentru a se putea dezvolta „simţul umanitar” şi a introduce „puţin umanism” în societatea românească.

Primarul sectorului 3, Robert Negoiţă, a promis în acest context că va avea grijă să aloce bani suficienţi în domeniul asistenţei sociale pentru a dezvolta programe aproape de oameni şi a contribui la dezvoltarea normală a copiilor instituţionalizaţi, dar şi a persoanelor vârstnice.