Canada, ameninţată cu blocarea unui acord în PE dacă menţine vizele pentru români, bulgari şi cehi

Eurodeputaţii şi-au reînnoit apelurile către Canada pentru ca aceasta să elimine restricţiile privind vizele pentru bulgari, români şi cehi, denunţând această politică drept "nejustificată" şi discriminatorie şi ameninţând cu blocarea acordului CETA, relatează marţi BBC News Online.
Economica.net - mar, 22 mai 2012, 14:26
Canada, ameninţată cu blocarea unui acord în PE dacă menţine vizele pentru români, bulgari şi cehi

Canadienii pot călători în toate cele 27 de state membre UE fără viză, iar Parlamentul European vrea un tratament reciproc pentru toate ţările europene.

În prezent, UE negociază acorduri de comerţ liber cu Canada, cu scopul de a semna Acordul Comercial şi Economic Comprehensiv (CETA) în acest an.

Acesta va avea însă nevoie de acordul Parlamentului European, iar eurodeputaţii de centru-dreapta, liberali, socialişti şi democraţi au avertizat luni că ar putea vota împotriva acordului în cazul în care Canada nu renunţă la vize.

Ei susţin că această politică este „nejustificată” şi discriminatorie pentru cetăţenii din Bulgaria, România şi Cehia, argumentând că aceştia ar trebui să beneficieze de liberalizarea regimului de vize ca orice alţi cetăţeni europeni.

Europarlamentarul german de stânga Cornelia Ernst a declarat însă că UE ar trebui să amelioreze condiţiile de trai din ţările sale pentru a preveni emigraţia în state precum Canada.

La rândul său, comisarul european pentru Afaceri Interne, Cecilia Malmstrom, a declarat că a ridicat această problemă în prezenţa Guvernului canadian şi speră ca situaţia să se rezolve cât mai curând.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
O firmă turcească a câștigat contractul de reabilitare a Lotului 2 din Drumul Național 6 Alexandria – Craiova
O firmă turcească a câștigat contractul de reabilitare a Lotului 2 din Drumul Național 6 Alexandria – Craiova
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a anunțat vineri că, în urma finalizării procesului de ...
Autostrada Buzău – Focșani: CNAIR a avizat proiectul tehnic. Acum poate fi pregătită documentația pentru licitație – Grindeanu
Autostrada Buzău – Focșani: CNAIR a avizat proiectul tehnic. Acum poate fi pregătită documentația pentru licitație ...
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) poate începe pregătirea documentației pentru lansarea ...
Kristalina Georgieva, șefa FMI: Nu doar băncile centrale trebuie să se lupte cu inflația. Mai sunt și alți actori, inclusiv cei care se ocupă de vaccinare
Kristalina Georgieva, șefa FMI: Nu doar băncile centrale trebuie să se lupte cu inflația. Mai sunt și alți actori, ...
Nu doar oficialii băncilor centrale trebuie să combată inflaţia ci şi alţi decidenţi au un rol important de jucat, ...