1EUR = 4.8378 RON | Bucureşti 35 º

Companii

Canadienii de la SNC-Lavalin au semnat un contract cu Azomureş pentru o nouă instalaţie de tratare a gazelor

Firma canadiană SNC-Lavalin a anunţat miercuri că primit un al doilea contract din partea SC Azomureş SA Târgu Mureş pentru o nouă instalaţie de tratare a gazelor la uzina de îngrăşăminte NPK de la Târgu Mureş, România, informează un comunicat al companiei canadiene

04 mar, 2015 | Agerpres

Noua instalaţie ar urma să devină complet operaţională la începutul lui 2016, când va trata 183.000 de metri cubi de aer poluat pe oră. În cadrul contractului, SNC-Lavalin se va ocupa de designul, serviciile de inginerie, furnizarea de echipamente şi pregătire în timpul punerii în funcţiune a instalaţiei.

'Noua instalaţie de tratare a gazelor va permite Azomureş să continue să fie unul din cei mai importanţi producători de îngrăşăminte din România, reducându-şi în acelaşi timp emisiile poluante', a declarat vice-preşedintele SNC-Lavalin Group Inc., Dale Clarke.

Grupul SNC-Lavalin are o lungă istorie în România la unităţile 1 şi 2 ale centralei nucleare de la Cernavodă, care în prezent asigură aproximativ 20% din energia electrică a României, scrie Agerpres.

Azomureş Târgu Mureş este parte a Ameropa Holding AG din Elveţia, produce anual cel puţin 1,3 milioane tone de îngrăşăminte şi asigură locuri de muncă pentru peste 2.700 persoane. Pe platforma Azomureş se derulează astfel, începând din 2013, investiţiile din cadrul planului de modernizare a instalaţiilor anunţat în cursul anului 2012, iar cele peste 200 de milioane de euro sunt destinate modernizării celor două fabrici de producere a amoniacului, reconstrucţia fabricii de producere Uree, construirii unei noi staţii de epurare a apelor uzate şi reconstrucţia turnurilor de granulare aferente secţiilor Azotat de Amoniu şi NPK pentru a rezolva problema emisiilor în mediul înconjurător.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO