După Dolce, canalele Pro TV ar putea ieşi şi din grila Romtelecom IPTV şi cablu

Romtelecom, cel mai mare operator de comunicaţii fixe de pe piaţa locală, ar putea scoate din grile majoritatea canalelor operate de Pro TV S.A, companie deţinută de CME (Central European Media Enterprises) şi de pe reţele de cablu şi IPTV.
laurentiu.matache - mie, 02 ian. 2013, 11:47
După Dolce, canalele Pro TV ar putea ieşi şi din grila Romtelecom IPTV şi cablu

Singurul post al companiei PRO TV SA care va ramâne doar pe cablu şi IPTV este Pro TV, fiind în pachetul must carry, reglementat de CNA. De pe reţeaua DTH Dolce va dispărea şi acesta. Modificarea va fi operată în grile mâine, 3 ianuarie.

Potrivit unor surse din piaţa compania PRO TV S.A. a solicitat Romtelecom un preţ de trei ori mai mare pentru drepturile de retransmisie al celor 11 canale de televiziune (Pro TV, Pro TV HD, Pro TV International, Acasa TV, Acasa TV HD, Acasa GOLD, MTV, VH1, Sport RO, Sport RO HD şi Pro Cinema).

Pro TV S.A. vine cu această solicitare în condiţiile în care preţurile percepute de operator pentru serviciile de televiziune nu au crescut, iar puterea de cumpărare a românilor este tot mai afectată de criza financiară în care se află România de aproape 4 ani, iar cel mai accesibil divertisment vine prin intermediul micului ecran.   

Compania a introdus recent canalele Pro TV, Acasă TV, Sport RO, Acasă GOLD şi Pro Cinema pe platforma online VOYO.ro, al cărei management este asigurat de Costi Mocanu. Clienţii care se abonează la serviciile online plătesc un tarif promoţional de 1.24 euro TVA inclus pentru două luni, urmând să plătească 3.72 euro TVA inclus după expirarea promoţiei.

‘Romtelecom şi ProTV S.A. negociază de mai multe luni cu privire la continuarea difuzării celor 11 canale TV ale grupului, pe platformele de televiziune ale Romtelecom. Având în vedere că, până la acest moment, nu s-a ajuns la nicio concluzie, există o probabilitate ridicată ca, începând cu 3 ianuarie 2013, Romtelecom să fie nevoită să înceteze difuzarea celor 11 canale ale ProTV, inclusiv MTV România şi VH1’, menţionează Romtelecom.

Potrivit sursei citate, în toată această perioadă s-a negociat cu bună credinţă cu partenerul ProTV S.A şi s-au făcut ‘toate eforturile pentru a proteja interesele financiare ale clienţilor săi pentru a avea un abonament la un preţ rezonabil.

‘Pe parcursul negocierilor, ProTV S.A. a solicitat Romtelecom o creştere semnificativă a costurilor de difuzare pentru cele 11 canale ale grupului, ceea ce ar presupune, în mod automat, costuri mai mari pentru clienţii Romtelecom. Ţinând cont de faptul că fiecare leu contează pentru clienţii săi, Romtelecom doreşte să îi asigure pe aceştia de toată deschiderea şi bună voinţa de a face toate eforturile pentru a ajunge la o înţelegere cu Pro TV S.A, cu privire la un preţ stabil şi rezonabil pentru transmiterea celor 11 canale ale grupului, exprimându-şi, în acelaşi timp, speranţa că şi Pro TV S.A ţine cont de interesul telespectatorilor români’, se arată în comunicatul Romtelecom.

Compania Romtelecom a anunţat, totodată, că, pentru a compensa posibila retragere a celor 11 canale, va oferi abonaţilor alte posturi TV de cea mai bună calitate, începând cu data de 3 ianuarie 2013.

La rândul său, trustul ProTV menţionează într-un comunicat de presă, publicat pe propria pagină de internet, faptul că ‘succesul financiar al distribuitorilor de canale de televiziune, precum Romtelecom, se bazează în primul rând pe atractivitatea Pro TV şi a altor canale româneşti’, fapt ‘care determină într-o proporţie covârşitoare decizia de abonare’.

Posturile companiei Pro TV S.A. nu vor dispărea şi din grila operatorului Next Gen, companie deţinută de Romtelecom.

Te-ar mai putea interesa și
INS: Pensia medie lunară în România a ajuns la 2.113 lei, în 2023
INS: Pensia medie lunară în România a ajuns la 2.113 lei, în 2023
Pensia medie lunară a crescut cu 13,9%, în 2023, comparativ cu anul precedent, până la valoarea de 2.113 lei, a anunţat, vineri, Institutul Naţional de Statistică (INS)....
Grupul Agricover a ajuns la un profit net de 44,1 miloane de lei anul trecut și a decis să acorde dividende începând din acest an
Grupul Agricover a ajuns la un profit net de 44,1 miloane de lei anul trecut și a decis să acorde dividende începând ...
Agricover Holding, un grup de companii care activează în sectorul de agribusiness european, lider de piață în România, ...
Scotty The AI își face intrarea pe MEXC cu o creștere de preț de 33% (P)
Scotty The AI își face intrarea pe MEXC cu o creștere de preț de 33% (P)
La momentul redactării acestui articol, moneda meme nou apărută în spațiul crypto, Scotty the AI, a avut un debut surprinzător ...
Explozie la rafinăria Petromidia. Ce spun oficialii Rompetrol (KMG Internaţional)
Explozie la rafinăria Petromidia. Ce spun oficialii Rompetrol (KMG Internaţional)
O explozie a avut loc în această dimineață la Rafinăria Petromidia, cu degajări foarte mari de fum. Explozia nu a fost ...