Cancan dispare de la chioşcuri. Investiţiile se vor axa exclusiv pe online şi tv

Grupul CANCAN îşi reorganizează business-ul axându-şi investiţiile exclusiv pe diviziile online şi tv, astfel că tabloidul Cancan nu va mai apărea în print, iar echipa redacţională va lucra la noile proiecte.
Economica.net - vin, 03 aug. 2012, 16:41
Cancan dispare de la chioşcuri. Investiţiile se vor axa exclusiv pe online şi tv

„Noul tip de consum informaţional, rapiditatea cu care circulă astăzi informaţia, precum şi deficienţele nerezolvabile din sistemul românesc de distribuţie de presă cotidiană au dus la lipsa de perspectivă a produsului în varianta sa de print”, se arată într-un comunicat remis, vineri, agenţiei MEDIAFAX, de grupul CANCAN, care anunţă că adoptă un nou model de bussiness făcând tranziţia de la print, la noi platforme de distribuţie a contentului. Echipa care a lucrat la tabloid va dezvolta divizia online şi divizia tv.

Potrivit comunicatului, după succesul înregistrat cu emisiunea CANCAN TV difuzată la Kanal D – respectiv de la o medie de audienţă a primului sezon de 1.2 % rating si 5.3% share pe publicul 18-49 de ani la o medie a celui de al doilea sezon de 2.5% rating si 8.5% share pe publicul 18-49 ani – grupul editorial intenţionează să-şi diversifice pe termen mediu producţia de conţinut pentru televiziune.

Totodată, grupul CANCAN mai precizează că site-ul www.cancan.ro a avut adeseori „recorduri absolute” pentru piaţa de media autohtonă.

„Avem planuri spectaculoase în .ro şi zona de televiziune, motiv pentru care sunt fericită că le pot face împreună cu echipa cu care am lucrat şi până acum. Nu vor fi modificări substanţiale în structura redacţională, ci doar de organizare a noului flux de lucru”, a declarat Oana Costea, redactor-şef al cancan.ro.

Online, pe iPad si pe mobil, cititorii cancan.ro vor avea acces la informaţii, dar şi la o „inedită structură de divertisment” prin intermediul platformei de programe TV, anunţă grupul.

„Lansăm un proiect complex, care practic optimizează întreaga operaţiune şi o adaptează noilor obiceiuri de consum impuse de evoluţia tehnologiei. Atât divizia online, cât şi, mai ales, divizia tv, care va produce programe noi şi nu numai, sunt cele mai eficiente şi moderne căi de a distribui conţinutul”, a apreciat Radu Budeanu, fondatorul şi proprietarul CANCAN.

Celelalte două titluri din cadrul grupului, revistele Ciao! şi Spy, organizate într-o structură separată, ca şi până acum, dar avându-l ca proprietar tot pe Radu Budeanu, vor fi editate în continuare şi în varianta tipărită.

Te-ar mai putea interesa și
UE impune pentru prima dată sancțiuni împotriva coloniștilor evrei din Cisiordania
UE impune pentru prima dată sancțiuni împotriva coloniștilor evrei din Cisiordania
Uniunea Europeană impune pentru prima dată sancţiuni împotriva coloniştilor israelieni radicali din Cisiordania, pentru acte de violenţă contra palestinienilor, au declarat vineri diplomaţi......
Producătorul chinez Chery Auto anunță că noua sa fabrică din Spania va fi una dintre principalele sale facilități de export la nivel mondial
Producătorul chinez Chery Auto anunță că noua sa fabrică din Spania va fi una dintre principalele sale facilități ...
Compania chineză Chery Auto a anunţat vineri că nou achiziţionata fabrică din Barcelona va fi una dintre principalele ...
Galeria lui Ion Țiriac s-a îmbogățit cu un Mercedes-AMG ONE de 1.063 CP
Galeria lui Ion Țiriac s-a îmbogățit cu un Mercedes-AMG ONE de 1.063 CP
Țiriac Collection a integrat oficial în galeria sa de vehicule un spectaculos model Mercedes-AMG ONE, marcând astfel un ...
Au început lucrările de construcție la Spitalul Regional de Urgenţe din Iași (Video)
Au început lucrările de construcție la Spitalul Regional de Urgenţe din Iași (Video)
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, s-a aflat vineri, la Iaşi, pentru a lua parte la începerea primelor lucrări ...