1EUR = 4.8744 RON | Bucureşti 19 º

News

Când nu se plăteşte coplata la spital

Pacienţii nu vor achita coplata pentru spitalizare de zi sau pentru internare de urgenţă. De asemenea, în situaţia în care pacienţii sunt transferaţi dintr-un spital în altul, ei vor plăti o singură dată coplata, la externare. Cronicii, copiii, gravidele şi pensionarii cu venituri din pensie sub 740 de lei pe lună nu vor achita coplata.

Coplata se va aplica o singură dată, pe episod de internare continuă, indiferent de durata spitalizării.
Cuantumul coplăţii trebuie să se încadreze între 5 şi 10 lei. Fiecare spital va stabili valoarea acestei taxe. Din punct de vedere legal, mecanismul coplăţii a intrat în vigoare la 1 aprilie. Faptic însă, doar câteva spitale au stabilit până acum valoarea coplăţii pe care o percep pacienţilor internaţi.

Coplata se percepe doar la externarea pacientului.

Nu se plăteşte coplată pentru serviciile acordate în urgenţă şi în internarea de zi. De asemenea, pacienţii transferaţi dintr-un spital în altul vor plăti o singură dată coplata, la externare (şi nu la fiecare din spitalele în care au fost internaţi).

În cazul decesului pacientului internat într-un spital nu se aplică această taxă.

Cine nu va plăti coplata

Pacienţii cronici, copiii, gravidele, lahuzele, persoanele cu handicap şi pensionarii cu pensii sub 740 de lei pe lună nu vor plăti coplată.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO