1EUR = 4.8741 RON | Bucureşti 20 º

Companii

Se deschide Metroul de Drumul Taberei într-o săptămână? Comisia de recepție a ajuns în subteran

Metroul de Drumul Taberei ar putea fi deschis circulației până pe 15 septembrie, potrivit unor informații apărute în mediul online. Contactat de ECONOMICA.NET, directorul general al Metrorex, Gabriel Mocanu, a spus că deocamdată se lucrează și că pe teren se află și comisia de recepție.

08 sep, 2020 | | ECONOMICA.net

"Pot să vă spun că se lucrează. Acum intru la Academia Militară", ne-a spus directorul general al Metrorex, aflat în inspecție pe șantierul Metroului de Drumul Taberei.

Potrivit acestuia, pe șantier se află și comisia de recepție. Șeful Metrorex nu a precizat și o dată oficială a inaugurării mult-așteptatei linii de metrou.

În mediul online, mai mulți jurnaliști din domeniul transporturilor au informat, citând "surse sigure", că Metroul de Drumul Taberei va fi inaugurat într-o săptămână, până pe 15 septembrie.

Metrorex a reușit să rezolve problema infiltrațiilor de apă pe șantierul magistralei de metrou M5, etapă care permite inaugurarea metroului din cartierul Drumul Taberei în aproximativ o lună când se finalizează toate testele, anunța pe 20 august ministrul Transporturilor Lucian Bode, la Radio România Actualități.

În paralel cu testele statice și dinamice, din 24 august Comisia de Recepție de la Minister urma să înceapă verificările pe șantierul M5 iar în septembrie să fie deschisă circulația, potrivit ministrului Lucian Bode.

Magistrala 5 de metrou, Secţiunea Râul Doamnei - Eroilor (PS Opera), inclusiv Valea Ialomiţei, va avea aproape 7 kilometri lungime şi este compusă din 10 staţii de metrou şi un depou (Râul Doamnei, Constantin Brâncuşi, Valea Ialomiţei, Romancierilor, Parc Drumul Taberei, Tudor Vladimirescu, Favorit, Orizont, Academia Militară, Eroilor 2).

Valoarea proiectului de metrou Drumul Taberei-Eroilor este de 3,4 miliarde de lei. Prin inaugurarea acestei magistrale, Capitala va ajunge la 78 de kilometri de reţea şi la 63 de staţii de metrou.

Magistrala 5 este compusă din trei secţiuni: Eroilor - Râul Doamnei, Eroilor - Iancului, respectiv Iancului - Pantelimon.

FOTO: Stația Eroilor 2, Magistrala 5 (sursa: Ștefan28, Metrou Ușor)

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO