Când se va deschide al doilea magazin IKEA

Retailerul suedez IKEA a obţinut certificatul de urbanism necesar obţinerii avizelor pentru construcţia celui de-al doilea magazin din România. Construcţia efectivă poate dura până la un an jumătate.
Economica.net - mie, 12 aug. 2015, 10:46
Când se va deschide al doilea magazin IKEA

Retailerul suedez de mobilă IKEA a început demersurile legale pentru a putea demara construcţia celui de-al doilea magazin din România, ce va fi inaugurat în Capitală, în zona bulevardului Pallady din sectorul 3. „Am obţinut certificatul de urbanism, urmează autorizaţiile de construcţie”, a declarat despre noul magazin Cornel Oprişan, retail manager IKEA România.

Pentru a putea construi, compania va trebui să schimbe destinaţia terenului, din industrial cum este acum, în comercial. Construcţia efectivă a unui magazin IKEA durează, în medie, între 12 şi 18 luni.

La mijlocul lunii iunie, retailerul a anunţat achiziţia unui teren de 13,7 hectare în Bucureşti, sectorul 3, pe Bulevardul Pallady, nr 57, unde va construi cel de-al doilea magazin al companiei în România. Vânzătorul este omul de afaceri Andrei Siminel, Magazinul va fi în format standard şi va comercializa aceleaşi produse ca şi unitatea din Băneasa. 

„În mai multe oraşe mari din România există potenţial ridicat pentru a deschide magazine IKEA. În acelaşi timp, magazinul existent în Bucureşti primeşte în prezent un număr foarte mare de vizitatori, ceea ce poate afecta uneori percepţia lor asupra experienţei din timpul cumpărăturilor sau este prea departe de unii locuitori din Bucureşti, care aleg să nu ne mai viziteze din acest motiv. De aceea, am decis să deschidem al doilea magazin tot în Bucureşti, într-o zonă care oferă acces mai larg către reţeaua de transport în comun bucureştenilor din zonele mai îndepărtate. Bineînţeles că nu ne vom opri aici. Găsirea celui mai potrivit teren în alte localităţi rămâne pe lista noastră de priorităţi”, a declarat într-un comunicat Cornel Oprişan, retail manager IKEA România.

Primul magazin IKEA a fost deschis în 2007 în Băneasa, fiind construit „de la zero”.

Magazinul din Băneasa a înregistrat vânzări de 468,4 milioane lei (106 milioane euro) în anul de catalog 2014, 1 septembrie 2013 – 31 august 2014, în creştere cu 6,45% faţă de anul anterior.

Magazinul a fost vizitat de 3,232 milioane persoane în perioada analizată, cu 30.820 mai multe faţă de anul precedent, acestea achiziţionând 13,2 milioane de produse. Dintre acestea, 60% au fost obiecte de mobilier, iar 40% accesorii şi decoraţiuni.

Te-ar mai putea interesa și
Penurie de carburanți în Ungaria. Cozi la benzinării
Penurie de carburanți în Ungaria. Cozi la benzinării
O penurie de carburanți a creat cozi la benzinăriile din Ungaria, a transmis marţi gigantul ungar de energie MOL, în opinia căruia această situaţie este consecinţa plafonării preţurilor la......
Bugetul asigurărilor sociale va avea în 2023 venituri de peste 111,6 miliarde de lei
Bugetul asigurărilor sociale va avea în 2023 venituri de peste 111,6 miliarde de lei
Bugetul asigurărilor sociale de stat a fost construit pe venituri totale estimate la 111,701 miliarde de lei pentru anul ...
Uniunea Europeană promite să accelereze procesul de integrare a țărilor din Balcanii de Vest
Uniunea Europeană promite să accelereze procesul de integrare a țărilor din Balcanii de Vest
Uniunea Europeană şi-a luat angajamentul marţi să accelereze procesul de extindere a Balcanilor de Vest, la finalul unui ...
Samsung și LG își vor crește cu mai multe miliarde de dolari investițiile în Vietnam
Samsung și LG își vor crește cu mai multe miliarde de dolari investițiile în Vietnam
Giganţii sud-coreeni Samsung şi LG intenţionează să-şi majoreze cu miliarde de dolari investiţiile în Vietnam, au ...