1EUR = 4.8698 RON | Bucureşti 18 º

News

Când vom putea traversa România pe autostradă?

Un sfert din cei peste 800 de kilometri ce separă extremităţile Coridorului IV de transport pe teritoriul României, anume localităţile Constanţa şi Nădlac-Arad, nu au selectat constructorul.

23 apr, 2012 | ECONOMICA.net

Românii nu vor putea circula integral pe autostradă între graniţa de est a Coridorului IV de transport pan-european, respectiv Nădlac-Arad, şi cea de est la Constanţa mai devreme de şase ani, arată calculele ziarului „România liberă" coroborate cu datele Ministerului Transporturilor. Pentru aproximativ un sfert din lungimea totală a acestui coridor, de 865 kilometri, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) nu are la acest moment nici măcar constructorii selectaţi. Licitaţiile pentru găsirea acestora fie abia au început, fie urmează să fie demarate în următorii ani.

Care sunt tronsoanele lipsă?

La acest moment, segmentele de autostradă fără constructori sunt lotul 2 din Timişoara-Lugoj (26 kilometri) şi alte trei loturi între Lugoj şi Deva, ce au o lungime însumată de 80 de kilometri.

Licitaţiile în cazul acestora au fost demarate la începutul acestei luni. Dacă vor fi selectaţi constructorii în acest an, lucrările ar putea începe anul viitor şi, luând în calcul un termen de execuţie minim de 48 de luni, ar putea fi încheiate în 2015.

Situaţia mai dificilă este cea în care se găseşte segmentul de 110 kilometri dintre Piteşti şi Sibiu. Un studiu de fezabilitate realizat de firma Iptana în 2008 indica un preţ estimativ al proiectului de aproape 3 miliarde de euro. Materialul integral pe Romania Libera 

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO