Canon prezintă camera cinematografică EOS C400 cu montură RF şi un obiectiv Cine Servo proiectat pentru noi niveluri de versatilitate

Canon Europe își extinde gama de echipamente cinematografice cu modelul EOS C400 cu montură RF, împreună cu obiectivul CN7x17 KAS T, proiectat pentru a oferi noi niveluri de versatilitate pentru producţiile la scară mare, informează compania prin intermediul unui comunicat transmis către Economica.net.
Ion Dobreanu - lun, 10 iun. 2024, 19:16
Canon prezintă camera cinematografică EOS C400 cu montură RF şi un obiectiv Cine Servo proiectat pentru noi niveluri de versatilitate

Adaptat la nevoile pieţei mereu în schimbare şi proiectat pentru versatilitate, EOS C400 reprezintă o soluţie completă, gândită pentru a fi folosită în producţii din domenii diferite, de la filme şi documentare independente şi transmisii live sau virtuale, la filmare de reportaje pentru platformele de ştiri.

EOS C400 este prima cameră cinematografică EOS high-end cu montură RF, iar lansarea acesteia marchează o nouă eră pentru produsele Canon, în special pentru echipamentele din Sistemul EOS R. Noul model oferă funcţii şi specificaţii avansate, regăsite de obicei la camere mai mari, într-un design compact şi puternic, care permite utilizarea uşoară şi rapidă a camerei fără compromisuri. În plus, oferind conectori genlock, intrare Return şi terminal pentru obiectiv cu 12 pini, posibilităţile de conectivitate încorporate sunt ideale pentru producţii live cu mai multe camere.

Senzor BSI şi ISO triplu

EOS C400 foloseşte un senzor CMOS (BSI) 6K full frame de ultimă generaţie, cu iluminare din spate, oferind un interval dinamic echivalent 16 stops. Această tehnologie îmbunătăţeşte modul de captare a luminii şi facilitează citirea mai rapidă a senzorului, oferind imagini de calitate deosebită.

Stabilind un nou standard, modelul foloseşte în premieră tehnologia Canon cu ISO triplu, proiectată pentru performanţă optimă în mediile cu luminozitate redusă, pentru imagini extrem de clare. Folosind trei niveluri ISO de bază: ISO 800, ISO 3.200 şi ISO 12.800 la înregistrare cu Canon Log 2 sau 3, utilizatori au mai multă flexibilitate atunci când filmează în condiţii cu luminozitate redusă.

Pentru a simplifica şi mai mult procesul de filmare, modul cu schimbare automată detectează lumina ambientală şi reglează nivelul ISO de bază, îmbunătăţind experienţa la utilizare.

Montură RF

EOS C400 foloseşte montura Canon RF şi este compatibilă cu o gamă variată de obiective RF fixe, cu zoom, hibride, cinematografice şi VR. Pentru şi mai multă flexibilitate fără a fi nevoie de accesorii oferite de alţi producători, camera poate folosi o gamă extinsă de adaptoare de montură Canon EF-EOS R, dar şi noul adaptor de montură PL-RF. De asemenea, camera oferă funcţii îmbunătăţite pentru metadate şi opţiuni de conectivitate ce permit înregistrarea datelor cadru cu cadru în timp real, îmbunătăţind fluxurile de lucru atât pentru producţiile VFX, cât şi pentru producţiile virtuale.

Dual Pixel CMOS AF II

Canon foloseşte acum Dual Pixel CMOS AF II şi pentru camerele cinematografice EOS, oferind cineaştilor funcţii de focalizare automată îmbunătăţite. Cu acoperire de 100% pe suprafaţa senzorului, Dual Pixel CMOS AF II oferă performanţă deosebită, îmbunătăţind claritatea filmărilor şi ajutând utilizatorii să obţină cadrul dorit de fiecare dată.

Acest sistem oferă şi alte avantaje, precum urmărire faţă/ ochi/ corp şi detectarea şi urmărirea animalelor, fiind foarte util pentru operatorii independenţi care înregistrează în medii foarte dinamice.

Formate de înregistrare

Având mai multe opţiuni de formate pentru înregistrare internă, utilizatorii pot alege acum formatul de care au nevoie. Opţiunile includ formatul scalabil Cinema RAW Light 12-bit LT/ ST/ HQ, formatul apreciat XF-AVC 4:2:2 10-bit şi noile formate XF-AVC S şi XF-HEVC S bazate pe MP4, acoperind o gamă extinsă de domenii profesionale. Toate formatele sunt compatibile cu fluxurile de lucru detaliate din domeniul cinematografic, oferind posibilitate de denumire profesională a fişierului şi suport de metadate.

Design compact

Utilizatorii care au folosit deja modelul EOS C500 Mark II vor aprecia designul familiar al camerei EOS C400, care a fost actualizat, iar acum este mai compact şi oferă mai multe posibilităţi de conectivitate. Acest lucru le permite utilizatorilor să folosească toate funcţiile specifice producţiilor la scară mare, dar fără a avea nevoie de echipamente mai mari, mai grele sau de module suplimentare.

Noul design compact şi accesoriile îmbunătăţite, precum ecranul LCD versatil, mânerul inovator din partea superioară şi gripul îmbunătăţit, le oferă utilizatorilor libertatea de a experimenta diverse stiluri de filmare: din mână, pe un gimbal, cu drona sau cu suport pentru umăr.

Canon prezintă cel mai nou obiectiv Cine Servo

Noul obiectiv CN7x17 KAS T, disponibil pentru montură RF sau PL, face parte din gama de obiective Canon Cine Servo, aduce îmbunătăţiri faţă de modelul anterior CN7x şi oferă o performanţă superioară, precum şi compatibilitate cu fluxurile de lucru virtuale şi VFX.

Folosind zoom optic 7x şi un interval de distanţe focale de 17-120mm, obiectivul este ideal pentru evenimente sportive şi reportaje, documentare, filme şi producţii virtuale şi de la distanţă. Diafragma cu 11 lamele creează efecte bokeh discrete şi fundaluri defocalizate deosebite.

Printre funcţiile remarcabile ale acestui obiectiv se numără conectivitatea îmbunătăţită dintre obiectiv şi cameră, care ajută la procesarea rapidă a datelor pentru corectarea distorsiunilor în timp real, metadate cadru cu cadru preluate de la obiectiv şi fluxuri de lucru pentru producţii virtuale, cu plug-in Unreal Engine personalizat pentru EOS C400. Varianta cu montură PL a obiectivului este compatibilă cu Cooke /i Technology şi ZEISS eXtended Data pentru metadate de obiectiv şi corectarea distorsiunilor/ umbrelor .

Folosind o unitate drive digitală e-Xs V de ultimă generaţie, CN7x17 KAS T oferă funcţii avansate care includ corectarea optică a fenomenului „focus breathing“, control mai rapid al irisului şi o interfaţă USB-C eficientă ce permite controlul de la distanţă şi transferul setărilor pentru utilizator.

Actualizare de firmware pentru EOS C300 Mark III

Canon oferă o actualizare gratuită de firmware pentru EOS C300 Mark III, adăugând următoarele formate Cinema RAW Light 12-bit: LT (Light), ST (Standard) şi HQ (High Quality), pentru îmbunătăţirea fluxurilor de lucru şi mai multe opţiuni în post-producţie. De asemenea, acum aveţi la dispoziţie şi funcţia ISO Auto pentru filmare fără întreruperi la schimbarea intensităţii luminii.

Canon prezintă astăzi şi RF 35mm F1.4L VCM, primul obiectiv hibrid creat atât pentru filmare, cât şi pentru fotografiere, alături de noul bliţ Speedlite EL-10 pentru portrete deosebite cu lumină care poate fi controlată.

 

Te-ar mai putea interesa și
Şantierul Naval Orşova a semnat un contract de 4 milioane de euro cu o firmă olandeză pentru construirea unei nave fluviale
Şantierul Naval Orşova a semnat un contract de 4 milioane de euro cu o firmă olandeză pentru construirea unei nave fluviale
Şantierul Naval Orşova a încheiat un contract în valoare de 4,05 milioane de euro cu compania olandeză Rensen-Driessen Shipbuilding B.V. pentru construcţia şi livrarea unei nave fluviale. ...
Primul restaurant Popeyes din Buzău se deschide luni
Primul restaurant Popeyes din Buzău se deschide luni
Primul restaurant Popeyes din Buzău se va deschide luni, 29 iulie 2024. Acesta este situat în zona food-court din cadrul ...
Mercedes-Benz își modifică în jos estimările privind marja de profit din acest an, după rezultatele slabe înregistrate în trimestrul II
Mercedes-Benz își modifică în jos estimările privind marja de profit din acest an, după rezultatele slabe înregistrate ...
Grupul german Mercedes-Benz şi-a redus previziunile privind marja anuală de profit, după vânzările slabe din trimestrul ...
România rămâne în procedura de deficit excesiv
România rămâne în procedura de deficit excesiv
Consiliul Uniunii Europene a deschis vineri proceduri oficiale contra statelor membre UE care se confruntă cu un deficit ...