Cantităţile de ţiţei transportate anual de Conpet au scăzut la jumătate în ultimii cinci ani

Cantităţile de ţiţei transportate anual de operatorul de transport produse petroliere Conpet au scăzut la jumătate în ultimii cinci ani, iar cifra de afaceri a companiei a scăzut cu peste 10 milioane de euro în 2012 faţă de anul 2008, numărul salariaţilor fiind şi el mai mic cu 400 faţă de 2008.
Economica.net - joi, 29 aug. 2013, 15:53
Cantităţile de ţiţei transportate anual de Conpet au scăzut la jumătate în ultimii cinci ani

Conform datelor furnizate, joi, la o întâlnire cu presa, de către reprezentanţii Conpet, cantităţile de ţiţei transportate de această companie au scăzut, în 2012, la jumătate faţă de 2008.

Astfel, dacă în anul 2008 prin conductele Conpet au fost transportate aproximativ 12,3 milioane de tone de produs petrolier, în anul 2012 aceste cantităţi au scăzut la jumătate.

Potrivit directorului general al Conpet, Liviu Ilaşi, cantităţile de petrol transportate anul trecut de Conpet au fost de aproximativ 4 – 4,5 milioane tone ţiţei de producţie internă la care se adaugă aproximativ 1,5 – 1,6 milioane tone petrol de import.

„În momentul de faţă este clar că sistemul este subexploatat” a afirmat directorul general al Conpet.

Liviu Ilaşi a explicat că motivul scăderii cantităţilor transportate de Conpet îl reprezintă închiderea mai multor unităţi economice cu care compania avea contracte, respectiv Arpechim, Astra Ploieşti, Rafo, rafinăria din Câmpina şi cea de la Suplacu de Barcău.

Capacitatea de transport a Conpet este în prezent de 27,5 milioane de tone pe an, compania administrând 3.800 de kilometri de conducte care tranzitează 24 de judeţe.

Conform reprezentanţilor Conpet, în anul 1989 prin conductele companiei române de transport al ţiţeiului au trecut 28 de milioane de tone de petrol, dintre care 20 de milioane de tone din import şi restul din producţia internă.

Numărul angajaţilor Conpet a scăzut de la aproximativ 2.200 în anul 2008 la peste 1.800 anul trecut. În cursul acestui an, compania a făcut disponibilizări individuale, peste 40 de persoane plecând din Conpet ca urmare a restrângerii unor activităţi.

În ceea ce priveşte cifra de afaceri a Conpet, aceasta a scăzut de la 85,8 milioane euro în anul 2008 la 75,5 milioane euro anul trecut. Profitul net al companiei a înregistrat o scădere de la 18,192 milioane euro în anul 2008 la 6,739 milioane euro în anul 2011, pentru ca anul trecut să urce uşor, la 6,966 milioane de euro.

Conform datelor furnizate de reprezentanţii Conpet, previziunile pentru 2013 plasează cifra de afaceri în jurul valorii de 341 milioane lei (77 milioane de euro), iar compania se aşteaptă la un profit net de aproximativ 20 milioane lei.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...