Capitala va fi reîmpărţită în nouă camere urbane

Capitala va fi reîmpărţită de dragul turismului în nouă camere urbane. Este vorba de amenajarea unui traseu turistic între punctele reper din centrul oraşului. Zonele vor avea fiecare câte o temă: cultură clasică, ambianţă, entretainment astfel încât cei care vizitează oraşul să se orienteze mai uşor. 
Economica.net - mie, 30 nov. 2011, 08:27

În aceste zone vor fi organizate evenimente şi activităţi diverse.Noile camere vor beneficia de piste pentru biciclişti şi trasee pietonale, care vor face legătura între ele.

Arhitecţii, alături de municipalitate, încearcă să sporească atractivitatea Capitalei pentru turişti. Astfel, s-a propus o reorganizare a centrului oraşului. Mai exact, proiectul propune împărţirea oraşului în nouă camere urbane, legate între ele prin trasee pietonale şi piste pentru biciclişti, potrivit B365.ro.

Conform proiectului comandat şi aprobat de Primăria Capitalei, cele nouă camere vor integra cele mai importante obiective turistice. Traseul ar putea fi parcurs în două ore în cazul pietonilor , respectiv o oră şi jumătate în cazul celor care aleg bicicleta drept mijloc de deplasare.

Centrul Capitalei a fost împărţit conform specificului fiecărei zone şi instituţiile cuprinse în zona respectivă.

Zona Piaţa Revoluţiei – Sala Palatului a fost denumită Camera de cultură clasică
. Spaţiul propus cuprinde importante instituţii culturale ale oraşului precum Muzeul Naţional de Artă a României, Ateneul Român sau Sala Palatului.

Zona Grădina Icoanei – Piaţa Romană va deveni Camera de ambianţă.
În acest spaţiu, zona comercială Magheru cu clădiri tipice pentru dezvoltarea oraşului din perioada interbelică, este contrabalansată cu zona de agrement a Grădinii Icoanei cu Teatrul Bulandra.

Zona Piaţa Unirii devine camera de entertainment a Bucureştiului.
Aceasta va funcţiona ca o imensă scenă în centrul celei mai complexe intersecţii a oraşului, în timp ce camera Istorică va fi reprezentată de zona Centrului Vechi.

Arhitecţii vor să creeze camera “piaţa turistică“ în zona Piaţa Amzei, pentru a le oferi turiştilor posibilitatea de a interacţiona direct cu micii producători.

De asemenea, turiştii vor putea admira oraşul de la înălţime în camera podului din zona Izvor, unde se va reconstrui podul Mihai Vodă.

Planul Integrat de Devoltare Urbană cuprinde peste 30 de proiecte. Pentru a se trece la implementarea lor, proiectul trebuie aprobat de Consiliul General al Municipiului Bucureşti.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
După NEPI Rockcastle, și Sonae Sierra construiește apartamente lângă mall. Dezvoltatorul are PUD pentru un ansamblu de șase etaje lângă Parklake
După NEPI Rockcastle, și Sonae Sierra construiește apartamente lângă mall. Dezvoltatorul are PUD pentru un ansamblu ...
Dezvoltatorul Sonae Sierra se pregătește de construcția ansamblului rezidențial de lângă mallul Parklake din sectorul ...
Arabia Saudită va investi peste un miliard de dolari în iniţiative de mediu
Arabia Saudită va investi peste un miliard de dolari în iniţiative de mediu
Arabia Saudită, cel mai mare exportator mondial de ţiţei, a anunţat luni că doreşte să investească peste un miliard ...
Profitul TeraPlast s-a majorat cu 41% față de primele 9 luni din 2020
Profitul TeraPlast s-a majorat cu 41% față de primele 9 luni din 2020
Grupul TeraPlast a înregistrat un profit net de 43,3 milioane de lei în primele 9 luni ale anului, în creştere cu 41% ...