1EUR = 4.8738 RON | Bucureşti 10 º

Companii

Valoarea de piaţă a Apple a ajuns la 700 de miliarde de dolari

Grupul informatic american Apple a devenit marţi prima companie din lume cu o valoare de piaţă (capitalizare bursieră) de 700 miliarde de dolari, transmite AFP.

26 noi, 2014 | Agerpres

Marţi seară, acţiunile Apple au înregistrat o creştere de 0,7% până la 119,46 dolari, ceea ce înseamnă o capitalizare de piaţă de 700,4 miliarde de dolari. Producătorul telefoanelor iPhone şi al tabletelor iPad este cea mai valoroasă companie din lume, devansând cu mult Exxon Mobil, evaluată la 403 miliarde de dolari şi Microsoft la 394 miliarde de dolari, scrie Agerpres.

Investitorii şi analiştii sunt optimişti cu privire la perspectivele Apple înaintea sezonului de cumpărături, aşteptând vânzări solide în perioada Sărbătorilor de iarnă care în SUA încep cu Thanksgiving Day.

Apple tocmai şi-a lansat propriul sistem de plată mobilă care permite consumatorilor să facă cumpărături prin simpla apăsare a iPhone-ului şi în prezent lucrează la un smartwatch care va fi lansat pe piaţă în 2015. Cel mai important produs al Apple este telefonul mobil iPhone, 39 de milioane de unităţi fiind vândute în perioada iulie-septembrie 2014.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO