Capitalul UPC România şi Focus Sat a fost majorat prin reconversia datoriilor

Grupului american Liberty Global a majorat capitalul social al subsidiarelor UPC România şi Focus Sat cu 581,2 milioane lei (133 milioane euro) prin reconversia unor datorii, operaţiune care va îmbunătăţi poziţia celor doi operatori.
Economica.net - vin, 25 ian. 2013, 11:20
Capitalul UPC România şi Focus Sat a fost majorat prin reconversia datoriilor

În cazul UPC România, asociaţii au hotărât în luna decembrie a anului trecut majoarea capitalului social cu 478,5 milioane de lei, la 1,99 miliarde de lei, prin conversia unei datorii în acelaşi cuantum pe care operatorul prin cablu TV o avea faţă de unul dintre asociaţi, UPC România Holding BV (Olanda), controlată de Liberty Global.

Prin stingerea datoriei, asociaţii operatorului telecom au urmărit recapitalizarea şi îmbunătăţirea poziţiei UPC România prin creşterea capitalurilor proprii şi reducerea gradului de îndatorare.

Datoria a fost efectul încheierii unui contract de împrumut între cele două societăţi la 31 martie 2005 şi modificat printr-un act adiţional la 1 noiembrie 2012, potrivit datelor UPC România.

În urma operaţiunii, UPC România Holding BV deţine 99,77% din capitalul social, alături de UPC Central Europe Holding BV – 0,12% şi Zomerwind Holding BV – 0,11%.

Prin intermediul UPC România, Liberty Global controlează şi furnizorul local de servicii de televiziune digitală prin satelit Focus Sat.

La mijlocul lunii decembrie 2012, capitalul social al Focus Sat a fost majorat cu 102,73 milioane de lei, la 107,14 milioane de lei, prin compensarea unei datorii faţă UPC România, potrivit datelor companiei.

Cele două companii au încheiat un contract de împrumut în noiembrie 2009, modificat printr-un act adiţional trei ani mai târziu.

Focus Sat România a fost înfiinţată în 2004 de cinci acţionari români (Cristian Burci, Cristinel Popa, Bogdan Drăgoi, Adrian Cojocaru şi Valeriu Ionescu) şi a lansat prima platformă de televiziune digitală prin satelit din România în noiembrie 2004.

În mai 2005, Liberty Global a cumpărat 50% din Focus Sat, ca urmare a strategiei grupului american de a-şi întări prezenţa în industria de retransimisie video din Europa de Est.

Un an mai târziu, UPC România a achiziţionat integral operatorul de televiziune digitală prin satelit.

Prezentă pe piaţa din România din anul 1992, UPC România este afiliată la UPC Broadband, divizia europeană a grupului american Liberty Global, una dintre cele mai mari companii de comunicaţii prin cablu din lume.

La finele lunii septembrie 2012, UPC România avea 1,67 milioane de abonaţi şi a raportat venituri de 97,1 milioane de dolari, faţă de 109,1 milioane de dolari pentru perioada ianuarie-septembrie 2011, potrivit Liberty Global.

Principalii concurenţi ai UPC România sunt RCS&RDS şi Romtelecom.

Te-ar mai putea interesa și
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria nu va opri de la zbor avioanele MiG-29 până în 2028, a afirmat vineri ministrul interimar al Apărării, Atanas Zaprianov, relatează agenția bulgară de presă BTA, citată de Agerpres....
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de rachete Patriot
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de ...
Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, ...
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar ...
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările ...