Cea mai mare rată de infectare în Bucureşti de la începutul crizei Coronavirus şi până acum: 7,06 la mia de locuitori – 29.03.2021

Rata de infectare în Bucureşti a crescut la 7,06 la mia de locuitori, faţă de 7,02, cât a fost ieri. În Capitală, rata de infectare a sărit de 7 de mai multe ori în luna decembrie din 2020 (7,04 11 decembrie, 7,01 15 decembrie şi tot 7,01 pe 16 decembrie).
Ion Dobreanu - lun, 29 mart. 2021, 12:22
Cea mai mare rată de infectare în Bucureşti de la începutul crizei Coronavirus şi până acum: 7,06 la mia de locuitori - 29.03.2021

Totalul infectărilor cu SARS-COV-2 de la începutul pandemiei a ajuns la 155.910 în Capitală, conform datelor comunicate ieri de GCS.
Bucureştiul a stat la o rată de infectare de peste 6 cazuri la mia de locuitori în intervalul 22 noiembrie 2020 – 1 decembrie 2020 şi în perioada 7 decembrie 2020 – 21 decembrie 2020.

Până acum, cea mai mare incidenţă a cazurilor de infecţie cu noul Coronavirus în Bucureşti a fost pe 11 decembrie 2020 (7,04).

Arafat: Sunt creşteri ale ratei de incidenţă în 32 de judeţe; e posibil ca în Bucureşti să se ajungă la 7,5 la mia de locuitori

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat, luni, că în 32 de judeţe sunt creşteri ale ratei de incidenţă a infectărilor cu SARS-CoV-2 şi este posibil ca în Bucureşti să se ajungă la 7,5 la mia de locuitori.

„Sunt judeţe care schiţează creşteri mai mult decât altele. Sunt câteva zone, de exemplu, Bucureşti, Ilfov, care deja a depăşit 8 la mia de locuitori. În Bucureşti, s-a depăşit 7 la mie. Spre exemplu, în Timişoara, creşterea s-a stopat şi se schiţează o scădere. Şi în municipiul Timişoara sperăm să vedem o scădere, dar şi la nivel de judeţ. Noi urmărim. Sunt creşteri în 32 de judeţe, dar sunt unele judeţe în care poate că creşterea lor este mai semnificativă şi ne atrag atenţia mai mult. Aceste măsuri, după incidenţă, devin foarte importante. (…) Când ajungi la o incidenţă, aplici măsurile”, a afirmat Arafat, după ce a participat la şedinţa conducerii PNL.

Întrebat dacă vor fi mai multe restricţii, Raed Arafat a răspuns: „Mai mult decât este acum nu vor fi”.

Potrivit şefului DSU, este posibil ca în Bucureşti să se depăşească rata de incidenţă de 7,5 la mia de locuitori.

„Este posibil, la modul în care creşte. O să vedem şi astăzi cât este Bucureştiul, dar ieri, faţă de alaltăieri, a fost o creştere şi astăzi s-ar putea să fie o creştere. Este posibil să se ajungă şi la 7,5 la mie şi atunci se aplică regulile de la 7,5 la mie”, a spus Raed Arafat.Ştirea se actualizează.

Arafat: Decalarea programului şi munca la domiciliu – soluţii pentru evitarea aglomeraţiei în mijloacele în transport şi magazine

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat, luni, că telemunca şi decalarea programului de lucru sunt soluţii pentru evitarea aglomerărilor de la magazine şi din transportul public, menţionând că în alte ţări se aplică măsuri de restricţie privind limitarea răspândirii SARS-CoV-2 „chiar mai dure”.

„Decalarea programului şi munca la domiciliu pot fi soluţiile să nu aglomerăm nici mijloacele în transport, nici magazinele, nici nimic. La magazin toată lumea merge şi, dacă le lăsăm deschise până la ora 24,00, tot toată lumea merge. Regula magazinului a fost corelată cu interdicţia de circulaţie. Dacă circulaţia se interzice după ora 20,00, atunci cu două ore înainte magazinele se opresc, pentru ca oamenii să poată să ajungă acasă şi lucrătorii din magazine să ajungă acasă. Ca să te duci la magazine în fiecare zi la ora 18,00, asta înseamnă că nu se respectă nicio regulă, că toată lumea munceşte până la ora 18,00, fără decalare de program, fără telemuncă. În momentul în care se permite telemunca, se permite şi decalarea programului, atunci oamenii pot să meargă la diferite orare şi, în momentul în care decalezi programul de muncă, (…) cei care pleacă mai devreme ajung la magazin şi nu se aglomerează, aceasta este regula”, a explicat Arafat, după ce a participat la şedinţa conducerii PNL.

El a precizat că, în cadrul reuniunii, s-a discutat despre închiderea magazinelor la ora 18,00. „Au fost discuţii despre această temă. S-a explicat ce este şi s-au dat toate măsurile din celelalte ţări. Sunt multe ţări care au programul redus, unele la ora 19,00, altele la ora 18,00. Diferenţa între România şi ele este că acolo, odată luată măsura, se aplică în toată ţara, la noi se aplică după incidenţă. Adică când depăşeşte 4 la mie, se aplică în weekend, când se depăşeşte 7,5 la mie, care este o cifră mare deja, se aplică pe toată durata săptămânii. În alte ţări europene există măsuri de acest gen care se aplică integral pe tot teritoriul ţării, fără nicio incidenţă”, a indicat şeful DSU.

Potrivit acestuia, sunt mai multe companii private care aplică munca de la domiciliu în această perioadă, această măsură fiind luată şi în sectorul public. „La DSU am oameni care lucrează de la distanţă. Deci şi în sectorul public poate acest lucru să fie aplicat. Telemunca, care poate fi aplicată, şi decalarea programului de lucru sunt foarte importante să nu aglomerăm mijloacele de transport public”, a adăugat Raed Arafat.

Întrebat în legătură cu faptul că foarte puţini angajatori permit decalarea programului, Arafat a spus: „Să vedem dacă oamenii se adaptează, cum se adaptează, cum se va întâmpla, nu suntem singura ţară care aplică aceste reguli. Sunt ţări care aplică reguli mult mai dure decât noi, de câteva luni de zile”.

 

Te-ar mai putea interesa și
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Hidroeletrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, a publicat raportul privind remunerațiile acordate directorilor și membrilor Consiliului de Supraveghere în anul 2023,......
Noua Casă – 100 de garanţii, în prima lună
Noua Casă – 100 de garanţii, în prima lună
Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM (FNGCIMM) a acordat 100 de garanţii în programul Noua Casă, în ...
Andrei Sota, Signal Sigma: În ce investim în 2024
Andrei Sota, Signal Sigma: În ce investim în 2024
Dacă principala enigma a lui 2023 a fost „Vom avea o recesiune sau nu?”, în 2024 întrebarea esențială devine „Va ...
E oficial. Plafonarea tarifelor RCA, prelungită până la 30 iunie
E oficial. Plafonarea tarifelor RCA, prelungită până la 30 iunie
Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, joi, că Guvernul prelungeşte cu încă trei luni, până la 30 iunie, plafonarea tarifelor ...