1EUR = 4.8745 RON | Bucureşti 12 º

Finanţe şi bănci

Carduri pentru copii? Care e vârsta potrivită

V-ati intrebat vreodata care este varsta potrivita de la care copilul dumneavoastra poate folosi un card?

17 noi, 2012 | ECONOMICA.net

O companie britanica a raspuns la aceasta intrebare: 8 ani, scrie no-cash.ro. Compania PKTMNY (o abreviere de la “Pocket Money”) a lansat in toamna acestui an un card prepaid care sa gestioneze problema banilor de buzunar pe care parintii ii ofera copiilor. Cardul este emis sub licenta Visa, foloseste tehnologia contactless, si poate fi folosit atat pentru retrageri de numerar de la ATM cat si pentru plati la comercianti, inclusiv pe Internet.

Dupa ce parintii deschid un cont online PKTMNY, pentru copiii lor, ei aleg sa plateasca regulat o suma in acest cont – saptamanal sau lunar -  din contul lor bancar sau de pe cardul de debit/credit. Parintii pot stabili modalitati prin care copii lor pot sa-si castige banii – de exemplu prin finalizarea diverselor treburi casnice, rezolvarea temelor sau a sarcinilor la scoala.

Parintii sunt cei care au controlul atat a sumelor cheltuite de copii, prin stabilirea unor limite zilnice sau saptamanale, cat si a locatiei unde banii sunt cheltuiti. Astfel, cardul va fi refuzat in locuri precum baruri si site-uri pentru adulti.

Citeşte mai mult pe no-cash.ro

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO