Care a fost cea mai urmărită disciplină de la JO 2012 de către români

Gimnastica a fost cea mai urmărită disciplină de la Jocurile Olimpice de la Londra de către români, topul 5 al audienţelor înregistrate de transmisiunile TVR 1 de la Olimpiada 2012 fiind alcătuit exclusiv din concursurile de gimnastică feminină.
Economica.net - lun, 13 aug. 2012, 20:24
Care a fost cea mai urmărită disciplină de la JO 2012 de către români

Astfel, la nivel naţional, cea mai urmărită transmisiune de gimnastică a fost finala feminină din 31 iulie, care a adus la TVR 1 o medie de 1.336.000 de telespectatori (7% rating şi 20,8% cotă de piaţă), urmată, pe locul al doilea, de finala feminină de gimnastică din 7 august, urmărită de 1.326.000 de telespectatori (7% rating şi 27,4% share), iar pe locul al treilea, s-a clasat finala feminină de duminică, 5 august, vizionată de o medie de 1.300.000 de telespectatori (6,8% rating mediu şi 21% cotă de piaţă medie).

Finala de judo a Alinei Dumitru a fost singurul program sportiv altul decât gimnastica ce intrat în topul 10 al celor mai urmărite programe sportive de la Londra transmise de TVR 1. În top 10, finala de la judo a ocupat locul şapte, restul clasamentului fiind monopolizat de întrecerile gimnastelor.

De 48 de ani, Olimpiada se vede la TVR, iar anul acesta, între 27 iulie şi 12 august, Jocurile Olimpice de la Londra au putut fi urmărite la TVR 1, TVR 2, TVR 3, TVR HD şi pe jo2012.tvr.ro. Românii au avut în 2012 un plus de 70 de ore în direct de la Londra faţă de Olimpiada de la Beijing în 2008.

Duminică seară, cu un spectacol de muzică, lumină, culoare s-a încheiat cea de-a XXX-a Olimpiadă, ediţia Londra 2012.

Posturile TVR 1, TVR 2 şi TVR 3 au avut aproape 400 de ore de transmisie live de la Olimpiadă, iar grila TVR HD a însumat în jur de 300 de ore difuzate la calitate înaltă (HD), în această perioadă emisia postului fiind acoperită aproape exclusiv de transmisiuni în direct sau înregistrări de la Londra.

La această ediţie a JO, s-au doborât 31 de recorduri mondiale, cele mai multe la nataţie. Un număr de 4.700 de medalii au ajuns la sportivii din cele 204 ţări participante la Olimpiada londoneză.

„Ca întotdeauna, telespectatorii români au putut fi, prin intermediul TVR, alături de toţi sportivii români aflaţi în competiţie la Jocurile Olimpice. Telespectatorii TVR au trăit emoţiile gimnastelor în finalele pe aparate şi cu echipa, au jubilat la obţinerea aurului olimpic de către Alin Moldoveanu şi Sandra Izbaşa, au savurat victoriile obţinute de Alina Dumitru, Corina Căprioriu, echipa masculină de sabie, Roxana Cocoş, Cătălina Ponor şi Răzvan Martin. În cele peste 400 de ore de transmisiuni de la Jocurile Olimpice, în direct la TVR, sportivii români au obţinut nouă medalii: două de aur, cinci de argint şi două de bronz. Le mulţumim telespectatorilor că au fost alături de TVR şi de sportivii români la Jocurile Olimpice de la Londra!”, spune Mihnea Ionescu, directorul Departamentului Sport al TVR.

În perioada Jocurilor Olimpice, pagina de Facebook a TVR 1 a înregistrat o creştere cu peste 30% a numărului de fani. Cea mai populară postare a fost fotografia Lotului Olimpic al României intrând pe Stadionul Olimpic din Londra, la Ceremonia de Deschidere a Jocurilor Olimpice. Această poză a adunat un număr de 11.250 de „Like”-uri şi 2150 de „share”-uri, postarea ajungând pe „wall”-ul de FB a peste 180.000 de internauţi. Un număr de 1.158.457 de vizite au fost fost înregistrate pe perioada Olimpiadei pe www.jo2012.tvr.ro, generând un total de 8.306.000 de minute vizionate.

TVR a trimis la Londra o echipă formată din 18 comentatori, reporteri, operatori, producători ştiri, editori imagine pentru a acoperi transmisiunile în direct de la toate locaţiile unde s-au desfăşurat probele olimpice. Comentatorii aflaţi la Londra au fost susţinuţi, din studiourile de la Bucureşti, de colegii comentatori, reporteri, producători din Redacţia Sport a TVR. Pe lângă transmisiunile directe, TVR a mai difuzat zilnic, în perioada 27 iulie – 12 august, rezumate, studiouri speciale şi buletine olimpice.

Te-ar mai putea interesa și
Raiffeisen se aşteaptă ca solicitările BCE să accelereze reducerea afacerii din Rusia
Raiffeisen se aşteaptă ca solicitările BCE să accelereze reducerea afacerii din Rusia
Raiffeisen Bank International (RBI), cea mai mare bancă occidentală prezentă pe piaţa rusă, se aşteaptă ca Banca Centrală Europeană să-i ceară curând să acţioneze mai rapid pentru......
Startup-ul Swisspod Technologies, care dezvoltă o tehnologie pentru transport terestru de foarte mare viteză, de 1.200 km/h, lansează o rundă de finanţare de 200.000 de euro pe SeedBlink
Startup-ul Swisspod Technologies, care dezvoltă o tehnologie pentru transport terestru de foarte mare viteză, de 1.200 ...
Swisspod Technologies, un startup fondat de doi câștigători ai competiției SpaceX Hyperloop Competition — românul ...
România înregistrează unul dintre cele mai mari decalaje din UE între veniturile populaţiei
România înregistrează unul dintre cele mai mari decalaje din UE între veniturile populaţiei
România înregistrează unul dintre cele mai mari decalaje din UE între veniturile mari şi cele mici în rândul populaţiei, ...
36% dintre români folosesc smartphone-ul peste 7 ore pe zi – studiu
36% dintre români folosesc smartphone-ul peste 7 ore pe zi – studiu
Aproximativ 36% dintre români folosesc smartphone-ul peste 7 ore pe zi, iar 71% consideră esențială bateria de mare capacitate, ...