Care au fost cele mai mari tranzacţii imobiliare în 2016

Valoarea tranzacţiilor imobiliare realizate anul trecut pe piaţa locală au fost de 850 de milioane de euro, dintre care 660 de milioane de euro au reprezentat tranzacţii cu proprietăţi în Bucureşti, arată cel mai recent studiu al companiei de consultanţă imobiliară DTZ Echinox. 
Andrada Ghira - sâm, 11 mart. 2017, 06:51
Care au fost cele mai mari tranzacţii imobiliare în 2016

Investitorii au fost interesaţi anul trecut de achiziţia de clădiri de birouri, dar şi de centre comerciale. Circa 70%din volumul investiţional a fost susţinut de investitori din Asia, Africa şi Statele Unite, în timp ce restul de 30% a fost susţinut de investitorii din Europa. 

Cele mai mari tranzacţii realizate anul trecut pe piaţa locală au fost reprezentate de investiţii indirecte în grupuri. Este cazul Growthpoint şi Globalworth, dar şi GIC şi P3. 

Cel mai mare grup imobiliar din Africa de Sud a investit anul trecut 194 milionae de euro pentru a deţine aproape 27% din compania fondată de omul de afaceri grec Ioannis Papalekas. GIC, fondul suveran din Singapore a achiziţionat dezvoltatorul de spaţii logistice P3 de la fondurile Ivanhoe Cambridge, şi TPG, care a devenit astfel proprietarul celui mai mare proiect de spaţii logistice din România. 

O altă achiziţia majoră a fost finalizată de NEPI, care a cumpărat cu 100 de milioane de euro centrul comercial Shopping City Sibiu. 

„Pentru piața imobiliară, anul 2016 a fost încurajator prin prisma unei lichidități în creștere. Spectrul investitorilor care au cumpărat active de dimensiuni semnificative în România s-a lărgit, tendință care ne așteptăm să se mențină și în 2017. Randamentul investițiilor este constant, ceea ce contribuie la crearea unui mediu stabil și predictibil pentru potențialii cumpărători”, spune Tim Wilkinson, partener capital markets în cadrul DTZ Echinox. 

Te-ar mai putea interesa și
Electrica a avut în 2020 un profit net de 388 de milioane de lei, în creștere cu 87,5% față de anul precedent
Electrica a avut în 2020 un profit net de 388 de milioane de lei, în creștere cu 87,5% față de anul precedent
Grupul Electrica a obținut, în anul 2020, un profit net consolidat de 388 milioane RON, înregistrând o creștere de 181 milioane RON, respectiv 87,5%, comparativ cu anul precedent, potrivit unui...
CFR SA investeşte 22,1 milioane de lei pentru lucrări de reparaţii în Sibiu şi Harghita
CFR SA investeşte 22,1 milioane de lei pentru lucrări de reparaţii în Sibiu şi Harghita
Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA va investi 22,1 milioane de lei, din fonduri bugetare, pentru lucrări de ...
China vizează un obiectiv de creştere de cel puţin 6% în 2021
China vizează un obiectiv de creştere de cel puţin 6% în 2021
China şi-a stabilit un obiectiv de creştere de cel puţin 6% în acest an, a anunţat vineri prim-ministrul Li Keqiang, ...
Presiunea continuă să crească în criza Coronavirus din România – situaţia înainte de weekend – vineri dimineaţă, 5.03.2021
Presiunea continuă să crească în criza Coronavirus din România – situaţia înainte de weekend – vineri ...
Criza Coronavirus 5 martie 2021 (cea mai recentă raportare – joi, 4 martie,  ora 13) –  Rata vindecarii: 91,80% – ...