1EUR = 4.8735 RON | Bucureşti 6 º

Companii

Care au fost cele mai mari tranzacţii imobiliare în 2016

Valoarea tranzacţiilor imobiliare realizate anul trecut pe piaţa locală au fost de 850 de milioane de euro, dintre care 660 de milioane de euro au reprezentat tranzacţii cu proprietăţi în Bucureşti, arată cel mai recent studiu al companiei de consultanţă imobiliară DTZ Echinox. 

11 mar, 2017 | | ECONOMICA.net

Investitorii au fost interesaţi anul trecut de achiziţia de clădiri de birouri, dar şi de centre comerciale. Circa 70%din volumul investiţional a fost susţinut de investitori din Asia, Africa şi Statele Unite, în timp ce restul de 30% a fost susţinut de investitorii din Europa. 

Cele mai mari tranzacţii realizate anul trecut pe piaţa locală au fost reprezentate de investiţii indirecte în grupuri. Este cazul Growthpoint şi Globalworth, dar şi GIC şi P3. 

Cel mai mare grup imobiliar din Africa de Sud a investit anul trecut 194 milionae de euro pentru a deţine aproape 27% din compania fondată de omul de afaceri grec Ioannis Papalekas. GIC, fondul suveran din Singapore a achiziţionat dezvoltatorul de spaţii logistice P3 de la fondurile Ivanhoe Cambridge, şi TPG, care a devenit astfel proprietarul celui mai mare proiect de spaţii logistice din România. 

O altă achiziţia majoră a fost finalizată de NEPI, care a cumpărat cu 100 de milioane de euro centrul comercial Shopping City Sibiu. 

"Pentru piața imobiliară, anul 2016 a fost încurajator prin prisma unei lichidități în creștere. Spectrul investitorilor care au cumpărat active de dimensiuni semnificative în România s-a lărgit, tendință care ne așteptăm să se mențină și în 2017. Randamentul investițiilor este constant, ceea ce contribuie la crearea unui mediu stabil și predictibil pentru potențialii cumpărători", spune Tim Wilkinson, partener capital markets în cadrul DTZ Echinox. 

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO