Care au fost destinațiile favorite de zbor ale românilor în acest an – analiză eSky

În vacanța din acest an, românii au decis să recupereze când vine vorba de călătorii, căutând și rezervând în mod activ excursii în țările mediteraneene. Potrivit unui sondaj realizat de compania de cercetare GfK la comanda eSky.ro, nu mai puțin de 94% dintre români au declarat că au planuri de vacanță pentru acest an, iar dintre aceştia 86% au ȋn plan o vacanță în străinătate. Interesul crescut pentru călătorii se reflectă și în numărul de rezervări pe eSky.ro - în perioada iunie-august a acestui an acesta a crescut cu 23% față de vacanțele de anul trecut.
Ion Dobreanu - lun, 05 sept. 2022, 17:14
Care au fost destinațiile favorite de zbor ale românilor în acest an - analiză eSky

Italia s-a clasat în mod tradițional pe primul loc în clasamentul eSky.ro al celor mai populare destinații ȋn iunie-august 2022. Românii au ales cel mai des Roma, Milano, Veneția, Napoli și Bologna. Următoarea în clasament a fost Spania cu oraşele Barcelona, Madrid și Valencia. Grecia a ocupat locul 3 în clasamentul celor mai populare destinații, cele mai căutate orașe fiind Atena, Corfu și Salonic. Următoarele în clasament au fost Turcia, Cipru și Portugalia.

Prețuri mai mari și sejururi mai scurte

Sezonul de vacanță din acest an a înregistrat o creștere clară a tarifelor companiilor aeriene în comparație cu 2021 și 2020. Potrivit eSky.ro, în perioada iunie-august a acestui an, prețul mediu al unui bilet de avion dus a crescut cu aproximativ 8% față de aceeași perioadă a anului trecut, ajungând la 142 de euro, în timp ce biletele dus-întors s-au scumpit într-o măsură mai mică, 15%, având o medie de 212 de euro.

În acest an, românii au fost în vacanțe mai scurte. În medie, turiştii români au petrecut 8 zile în vacanță în perioada iunie-septembrie a acestui an, faţă de 10 zile anul trecut. Cuplurile fără copii sau familiile cu copii adolescenți au fost primele care au optat pentru vacanţe organizate pe cont propriu.

Aceste date sunt confirmate și de studiul realizat de GfK la comanda eSky.ro: persoanele cu mai puține angajamente, fără copii sau cu copii adolescenți sunt cel mai probabil să meargă în vacanțe organizate pe cont propriu. Totodată, merită remarcat că respondenții au indicat că cele mai frecvente motive pentru organizarea călătoriilor pe cont propriu sunt prețurile mai mici decât cele oferite de agențiile de turism tradiționale, datele flexibile și posibilitatea de a stabili singuri durata sejurului.

Un aspect interesant anul acesta este perioada dintre cumpărarea biletului și data plecării. În acest an s-a înregistrat o creștere a acestei perioade, ajungându-se la aproximativ 39 de zile față de 29 de zile anul trecut, ceea ce indică revenirea călătorilor la comportamentul de dinaintea pandemiei. Turiştii nu mai sunt îngrijorați de posibilitatea anulării zborului din cauza restricțiilor sau ȋmbolnăvirii, astfel că își organizează călătoriile cu mai mult timp înainte – explică Deniz Rymkiewicz, purtător de cuvânt eSky.ro.

Despre eSky Group

eSky Group este o companie traveltech care combină tehnologia cu expertiza ȋn domeniul călătoriilor. Este lider ȋn Europa Centrală şi de Est și un jucător important pe piețele din America de Sud. În prezent, eSky oferă servicii ȋn mai mult de 50 de pieţe. Gama sa largă de produse constând în zboruri, cazare, city break-uri și vacanțe sub formă de pachete Zbor+Hotel, precum și produse auxiliare, cum ar fi asigurări, închirieri auto, transferuri de la aeroport și atracții, creează un spaţiu care ȋncorporează toate elementele din categoria de turism şi agrement. Compania a încheiat anul 2021 cu un rezultat EBITDA de aproape 13 milioane de euro, un record în istoria sa. eSky Group este membru al grupului de agenţi International Air Transport Association (IATA).

Te-ar mai putea interesa și
Restricţii de circulaţie în timpul nopţii pe un sector al DN1, până duminică dimineaţa
Restricţii de circulaţie în timpul nopţii pe un sector al DN1, până duminică dimineaţa
Traficul rutier va fi restricţionat pe timpul nopţii, în perioada 29 - 31 martie, pe un sector al DN 1, pentru executarea lucrărilor de montare a reperelor topografice pe pereţii pasajului......
Noul terminal al aeroportului din Iași, care a costat peste 65 de milioane de euro, se inaugurează azi FOTO
Noul terminal al aeroportului din Iași, care a costat peste 65 de milioane de euro, se inaugurează azi FOTO
Constructorul STRABAG anunță finalizarea terminalului T4 al Aeroportului Internațional Iași. Proiectul, evaluat la aproximativ ...
MApN: Elemente ale unei posibile drone au fost identificate în Insula Mare a Brăilei
MApN: Elemente ale unei posibile drone au fost identificate în Insula Mare a Brăilei
 Ministerul Apărării Naţionale (MApN) informează că în seara zilei de joi au fost identificate fragmente care par ...
„Atac masiv” împotriva unor centrale electrice din Ucraina. Polonia întăreşte supravegherea spaţiului său aerian
„Atac masiv” împotriva unor centrale electrice din Ucraina. Polonia întăreşte supravegherea spaţiului său ...
 Drone şi rachete ruse au vizat în noaptea de joi spre vineri centrale electrice în centrul şi estul Ucrainei, a anunţat ...