1EUR = 4.8419 RON | Bucureşti 22 º

After Business

Care este cel mai "sănătos" produs McDonald's. Este recomandat copiilor

Dacă vă gândeaţi că pentru un regim alimentar sănătos e nevoie de un consum zilnic de fructe şi legume precum merele sau brocolli, iată că pe lista produselor "sănătoase" recomandate în Marea Britanie a intrat o băutură din meniul McDonald's.

15 sep, 2012 | ECONOMICA.net

Fruitizz este o băutură acidulată cu amestec de concentrat de suc de fucte (struguri, zmeură şi lămâie, apă minerală acidulată, arome naturale, aditivi alimentari). Un pahar de 250 de mililitri conţine 25 de grame de zahăr (echivalentul a şase linguriţe) şi 100 de calorii şi costă 0,89 lire sterline adică în jur de 5 lei.

Fruitizz

Autoritatea Britanică pentru Standarde în Publicitate a pus băutura din meniul McDonald's pe lista celor cinci porţii de fructe şi legume recomandate în alimentaţia zilnică, scrie Daily Mail. Asta în ciuda conţinutului bogat în zahăr. Mai mult, băutura se află în meniurile pentru copii ale lanţului fast-food. Motivaţia autorităţii britanice este că aditivii şi celelalte ingrediente folosite la fabricarea sucului nu anulează beneficiile celor 150 de mililitri de suc de fructe din băutura acidulată.

Oraganizaţiile pentru protecţia consumatorului acuză McDonald's că speculează regulile care nu sunt foarte precise pentru a promova produse "nesănătoase" pe lista celor 5 legume şi fructe recomandate consumului zilnic al copiilor.

Citeşte şi Cele mai proaste 5 produse din istoria McDonald's

              Cel mai mare restaurant McDonald's din lume. Cum arată GALERIE FOTO

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO