1EUR = 4.8725 RON | Bucureşti 18 º

News

Care este destinaţia turistică europeană a acestui an

Oraşul de pe două continente a fost votat destinaţia europeană a acestui an.

29 mar, 2013 | | ECONOMICA.net

Prezent pentru prima oară în competiţia organizată de o asociaţie non-profit, oraşul Istanbul a fost votat destinaţia europeană a anului 2013.

Pe cel de-al doilea loc se află Lisabona, iar locul trei este ocupat de Viena. Ocupantele celorlalte locuri sunt: Barcelona (4), Amsterdam (5), Madrid (6), La Valletta (7), Nisa (8), Milano (9) şi Stockholm (10).

Iniţiativa de a alege destinaţia europeană a acestui an vine din partea organizaţiei non-profit European Consumer Choice, cu sediul la Bruxelles.

Pentru jurizare s-au folosit datele Eurostat cu privire la turismul anual din mai multe oraşe europene. În final, specialiştii din domeniu selectează 20 de oraşe care candidează pentru titlul de cea mai bună destinaţie europeană. 

Apoi, cetăţenii europeni votează online oraşul preferat. După o perioadă de 21 de zile, oraşul care a strâns cele mai multe voturi primeşte distincţia de destinaţia europeană a anului. Oraşele care au mai primit acest titlu sunt Porto (2012), Copenhaga (2011) şi Lisabona (2010).

Citeşte mâine pe ECONOMICA.NET cât costă o vacanţă la Istanbul şi ce poţi vizita.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO