Care este gradul de ocupare a locurilor de cazare din Valea Prahovei de Paște

Mii de turişti sunt aşteptaţi să îşi petreacă Paştele în staţiunile montane de pe Valea Prahovei, gradul de ocupare a locurilor de cazare din Sinaia, Buşteni şi Azuga fiind de aproximativ 80%, mai ridicat decât anul trecut.
Economica.net - vin, 13 apr. 2012, 18:11
Care este gradul de ocupare a locurilor de cazare din Valea Prahovei de Paște

Şi de această dată, cea mai aglomerată staţiune va fi Sinaia, autorităţile estimând că numărul turiştilor care vor petrece sărbătorile pascale aici va depăşi 10.000.

„Gradul de ocupare a locurilor de cazare este de 80%. Cu toate acestea, dacă luăm în calcul şi casele de vacanţă şi unităţile de cazare neînregistrate, ne aşteptăm la un număr de 10.000, poate chiar 12.000 de turişti”, a declarat vineri pentru AGERPRES primarul de la Sinaia, Vlad Oprea.

Potrivit acestuia, turiştii vor beneficia, de vineri până luni, de o reducere de 50 de procente la preţul biletelor pentru telegondola care face legătura între staţiune şi Cota 1.400.

De asemenea, sâmbătă, la Castelul Peleş, va avea loc cea de-a doua ediţie a evenimentului „Vânătoarea ouălor de Paşte”, iar sutele de copii care se vor înscrie în competiţie vor fi premiaţi de Iepuraş.

În noaptea de Înviere, mii de turişti vor merge la Mănăstirea Sinaia pentru a asculta slujba.

La Buşteni, gradul de ocupare a locurilor de cazare este de aproximativ 70%, primarul staţiunii, Emanoil Savin, afirmând că numărul de turişti care sunt aşteptaţi să îşi petreacă Paştele aici depăşeşte 3.000.

Pensiunile sunt pline, în timp ce la hoteluri gradul de ocupare este de doar 35%-40%, a precizat Emanoil Savin.

Slujba de Înviere va putea fi ascultată la Biserica Domnească din localitate, una dintre cele mai vechi biserici de pe toată valea, aceasta fiind construită de regele Carol I şi regina Elisabeta, dar şi la Mănăstirea Caraiman şi biserica din Poiana Ţapului.

De Paşte, Fun Park-ul aflat la baza pârtiei Kalinderu va fi deschis, astfel că turiştii se vor putea distra aici având în vedere că nu mai sunt condiţii pentru practicarea sporturilor de iarnă pe pârtii.

Primarul staţiunii Azuga, Adrian Purcaru, a declarat că şi în această staţiune gradul de ocupare a locurilor de cazare este de aproximativ 80%, numărul turiştilor aşteptaţi să îşi petreacă Paştele în hotelurile, pensiunile şi casele de vacanţă de aici fiind de aproximativ 3.000.

Slujba de Înviere va putea fi ascultată în Biserica ortodoxă „Sfânta Treime”, un lăcaş cu o vechime de peste o sută de ani.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Uzina Concordia Câmpina vinde un imobil din portofoliu şi terenuri adiacente cu 912.000 de euro
Uzina Concordia Câmpina vinde un imobil din portofoliu şi terenuri adiacente cu 912.000 de euro
Uzina Concordia, specializată în producţia confecţiilor metalice sudate, şi deţinută de Vasile şi Silviu-Marcel Bratu, ...
MedLife: Pe baza probelor selectate din cele 19 orașe, momentan, nu am identificat noua tulpină sud-africană pe teritoriul României
MedLife: Pe baza probelor selectate din cele 19 orașe, momentan, nu am identificat noua tulpină sud-africană pe teritoriul ...
În contextul apariției tulpinii Omicron la nivel mondial, MedLife a reluat procesul de secvențiere a genomului SARS-CoV-2 ...
Ce acoperă ajutorul de înmormântare în România?
Ce acoperă ajutorul de înmormântare în România?
În țara noastră sunt acordate o serie de ajutoare sociale pentru a putea veni în sprijinul persoanelor aflate în dificultate ...