1EUR = 4.7537 RON | Bucureşti 20 º

News

Care este gradul de ocupare a locurilor de cazare din Valea Prahovei de Paște

Mii de turişti sunt aşteptaţi să îşi petreacă Paştele în staţiunile montane de pe Valea Prahovei, gradul de ocupare a locurilor de cazare din Sinaia, Buşteni şi Azuga fiind de aproximativ 80%, mai ridicat decât anul trecut.

13 apr, 2012 | Agerpres

Şi de această dată, cea mai aglomerată staţiune va fi Sinaia, autorităţile estimând că numărul turiştilor care vor petrece sărbătorile pascale aici va depăşi 10.000.

"Gradul de ocupare a locurilor de cazare este de 80%. Cu toate acestea, dacă luăm în calcul şi casele de vacanţă şi unităţile de cazare neînregistrate, ne aşteptăm la un număr de 10.000, poate chiar 12.000 de turişti", a declarat vineri pentru AGERPRES primarul de la Sinaia, Vlad Oprea.

Potrivit acestuia, turiştii vor beneficia, de vineri până luni, de o reducere de 50 de procente la preţul biletelor pentru telegondola care face legătura între staţiune şi Cota 1.400.

De asemenea, sâmbătă, la Castelul Peleş, va avea loc cea de-a doua ediţie a evenimentului "Vânătoarea ouălor de Paşte", iar sutele de copii care se vor înscrie în competiţie vor fi premiaţi de Iepuraş.

În noaptea de Înviere, mii de turişti vor merge la Mănăstirea Sinaia pentru a asculta slujba.

La Buşteni, gradul de ocupare a locurilor de cazare este de aproximativ 70%, primarul staţiunii, Emanoil Savin, afirmând că numărul de turişti care sunt aşteptaţi să îşi petreacă Paştele aici depăşeşte 3.000.

Pensiunile sunt pline, în timp ce la hoteluri gradul de ocupare este de doar 35%-40%, a precizat Emanoil Savin.

Slujba de Înviere va putea fi ascultată la Biserica Domnească din localitate, una dintre cele mai vechi biserici de pe toată valea, aceasta fiind construită de regele Carol I şi regina Elisabeta, dar şi la Mănăstirea Caraiman şi biserica din Poiana Ţapului.

De Paşte, Fun Park-ul aflat la baza pârtiei Kalinderu va fi deschis, astfel că turiştii se vor putea distra aici având în vedere că nu mai sunt condiţii pentru practicarea sporturilor de iarnă pe pârtii.

Primarul staţiunii Azuga, Adrian Purcaru, a declarat că şi în această staţiune gradul de ocupare a locurilor de cazare este de aproximativ 80%, numărul turiştilor aşteptaţi să îşi petreacă Paştele în hotelurile, pensiunile şi casele de vacanţă de aici fiind de aproximativ 3.000.

Slujba de Înviere va putea fi ascultată în Biserica ortodoxă "Sfânta Treime", un lăcaş cu o vechime de peste o sută de ani.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO