1EUR = 4.8430 RON | Bucureşti 29 º

Companii

Patriciu are de dat salarii restante de milioane de euro angajaţilor MIC.RO

Angajaţii lanţului de magazine MIC.RO au de recuperat peste 2,2 milioane de euro din salariile de pe luna ianuarie, februarie şi din bonurile de masă aferente lunii noiembrie.

27 mar, 2012 | | ECONOMICA.net

Tabelul privind situaţia creanţelor salariale ale angajaţilor MIC.RO până la 16 februarie 2012, dată la care s-a deschis procedura de insolvenţă, a fost întocmit de departamentul de resurse umane din cadrul Mic.ro Retail SRL, iar valoarea creanţelor depăşeşte două milioane de euro.

Administratorul juiciar va verifica, corecta şi completa acest centralizator, în care nu sunt incluse si creanţele salariale anterioare deschiderii procedurii de insolvenţă.

Pentru luna ianuarie, valoarea salariilor restante este de 954.000 de euro, iar pentru luna februarie (până la data de 16 februarie), valoarea creanţelor salariale este de 450.000 de euro, potrivit tabelului realizat de departamentul de resurse umane al Mic.ro Retail SRL.

Valoarea bonurilor de masă aferente lunii noiembrie este de 110.000 euro, iar fondul garanţiilor este de 660.000 de euro. În plus, în centralizator mai apare categoria alte plăţi salariale neachitate, cu o valoare de 33.000 de euro. În total, 2,2 milioane de euro, bani pe care angajaţii MIC.RO nu i-au încasat.

„Drepturile salariale anterioare deschiderii procedurii vor fi calculate separat şi aduse la cunoştinţa salariaţilor. Toate drepturile salariale ce devin scadente la data concedierii, care pentru aproximativ 2.500 de persoane este ulterioară datei de 16 februarie 2012 (concedii neefectuate, salarii compensatorii, preaviz) nu sunt incluse în această listă şi vor fi calculate separat şi aduse la cunoştinţa celor interesaţi", se arată într-o precizare a companiei RVA Insolvency Specialists SPRL, administratorul judiciar al Mic.ro Retail SRL.

Cât despre data la care angajaţii MIC.RO îşi vor putea încasa banii, RVA spune că societatea nu are disponibilităţi în conturile bancare, dar pe data de 29 martie, instanţa va răspunde cererii administratorului judiciar de a ridica dreptul de administrare al debitoarei, condiţie care este necesară pentru accesarea fondului de garantare a creanţelor salariale.

Ce salariu avea directorul diviziei de Retail

Printre angajaţii disponibilizaţi se numără şi Richard Mansel, care a fost numit CEO al diviziei de retail din cadrul grupului Mercadia la mijlocul anului trecut. Acesta are are experienţă pe piaţa de retail locală şi a fost în trecut CEO Metro România în perioada de expansiune a retailerului pe piaţa românească. Mansel are de recuperat peste 9.000 de euro, iar salariul pe luna ianuarie a fost de 6.000 de euro.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO