Care sunt avantajele unui mixer vertical?

Există câteva elemente pe care trebuie să le ai în bucătărie. E vorba de electrocasnice care fac gătitul mai ușor, care sunt versatile, ușor de folosit și cu care poți face foarte multe lucruri. Mixerul vertical este unul dintre acele electrocasnice.
Ion Dobreanu - vin, 21 apr. 2023, 16:23
Care sunt avantajele unui mixer vertical?

În ultimii ani, acest tip de mixer a câștigat tot mai multă popularitate, depășind mixerul clasic și chiar și robotul de bucătărie în anumite situații. De ce? Pentru că piureurile și supele creme ies foarte fine și se fac foarte repede, pentru că poți face maioneză în doar câteva minute și pentru ușurința cu care se folosește și se spală.

Dacă încă nu ai făcut tranziția și nu ai vrut să cumperi un mixer vertical până când nu erai sigur de utilitatea acestuia, te ajutăm noi cu o listă de avantaje care să te ajute să decizi dacă un astfel de mixer ar putea deveni ajutorul tău de nădejde în bucătărie.

1. Sunt portabile și ușor de folosit
Dacă și ție îți place să-ți petreci timpul în bucătărie, știi că unele aparate au nevoie de 10-15 minute doar pentru a fi montate. Robotul mare de bucătărie care trebuie scos din dulap, căruia trebuie să-i cauți toate piesele și care durează o veșnicie să fie ansamblat, ocupând un spațiu mare pe blatul din bucătărie.

Ei bine, în vazul mixerului, eliminăm această problemă. Ocupă foarte puțin loc, poate fi păstrat oriunde și îl scoți în 2 secunde, cu ușurință. Trebuie doar să-l bagi în priză și să-i dai drumul, având trepte de viteză. Trebuie doar să ai acces la o priză. Totuși, are cablul destul de lung, deci te descurci și cu o priză mai îndepărtată. Îl poți lua oriunde cu tine, chiar și atunci când călătorești și ai un bebe căruia trebuie să-i pisezi mâncare, pentru că încape chiar și în geanta de mână.

2. Spălarea vaselor e mai ușoară
Un mixer vertical are nevoie de foarte puțin efort pentru a fi spălat. Nu trebuie să stai și să speli diferite piese. Pur și simplu scoți partea pe care o bagi în mâncare, o speli ca pe orice alt vas și e gata de pus la loc. Gândește-te la cât de mult timp îți ia să cureți un robot de bucătărie sau un blender. Să fai jos toate piesele, să speli vasele acelea mari de sticlă sau de plastic și să pui totul la loc. La mixer, toată treaba este mult mai ușoară.

3. Este foarte versatil
Motivul pentru care a reușit să înlocuiască multe dintre ustensilele dintr-o bucătărie este dat de versatilitate. Acest mixer poate fi folosit atât pentru a face piureuri și supe creme, dar și pentru creme de prăjituri, sosuri, sucuri naturale și cam tot ce necesită să fie pisat.

Nu vei mai mânca salate plictisitoare, pentru că îți poți face un dressing ca al restaurant în câteva minute și vei avea tot timpul cele mai fine supe creme. Acest mixer este cu atât mai valoros cu cât poate ai copii mici. De multe ori, aceștia refuză să mănânce legume sau poate că ești în faza în care trebuie să-i introduci și mâncare solidă. Acest blender nici că putea să fie mai potrivit.

Poți fierbe și pisa toate legumele pe care copilul refuză să le mănânce și i le poți amesteca într-un sos pe care îl pui peste paste. Poți introduce foarte ușor mâncarea diversificată în alimentația copilului tău, pentru că poți pisa totul într-o formă în care bebele se poate bucura și el de mâncare. Totul foarte repede și foarte ușor și, foarte important, fără să ai un morman de vase pe care să trebuiască să le speli după aceea.

4. Este silențios
Acest aspect este important mai ales atunci când ai copii și vrei să gătești atunci când ei dorm. Un mixer vertical este destul de silențios și nu trebuie să audă toată casa atunci când tu pregătești ceva de mâncare. Poți chiar să optezi pentru unul cu o putere mai mică, dar care face mai puțin zgomot, ca să te asiguri că îl poți folosi oricând.

Acum că știi toate avantajele pe care acest tip de mixer le aduce, e timpul să-l pui pe lista ta de cumpărături.

Te-ar mai putea interesa și
Peste nouă din zece breşe de securitate, detectate în 2023, au fost motivate financiar (analiză)
Peste nouă din zece breşe de securitate, detectate în 2023, au fost motivate financiar (analiză)
Majoritatea breşelor de securitate (94%), descoperite în 2023, la nivel global, au fost motivate financiar, iar peste 70% au fost comise de grupuri de crimă organizată, reiese din datele unei......
CNPP: 11.471 de beneficiari de pensii de serviciu, în aprilie 2024
CNPP: 11.471 de beneficiari de pensii de serviciu, în aprilie 2024
Numărul beneficiarilor de pensii de serviciu a fost, în aprilie 2024, de 11.471 persoane, în creştere cu 184 de persoane ...
Loteria Română: Report de peste 1,85 milioane de euro la Noroc
Loteria Română: Report de peste 1,85 milioane de euro la Noroc
Un report cumulat care depăşeşte 9,25 milioane de lei (peste 1,85 milioane de euro) este în joc la tragerea Noroc de ...
MAI: Între 1 şi 6 mai nu se vor desfăşura activităţi de lucru cu publicul la ghişeu pentru eliberarea de documente
MAI: Între 1 şi 6 mai nu se vor desfăşura activităţi de lucru cu publicul la ghişeu pentru eliberarea de documente
Ministerul Afacerilor Interne (MAI) reaminteşte că, luni şi marţi, serviciile publice comunitare care eliberează permise ...