1EUR = 4.8375 RON | Bucureşti 33 º

Companii

Care sunt cele mai căutate analize prin RMN la policlinicile şi spitalele private din Bucureşti şi cât costă

Printre cele mai căutate investigaţii prin rezonanţă magnetică nucleară (IRM) la clinicile şi spitalele private din Bucureşti sunt IRM coloană lombară, genunchi, sâni, IRM cerebral şi abdomen, arată o statistică realizată de Economica. Iată cât costă aceste analize la Centrul Medical Brâncuşi, Medicover, Sanador, reţeaua Regina Maria şi MedLife. 

ECONOMICA.NET a vorbit cu unii dintre cei mai căutaţi furnizori privaţi de servicii de imagistică prin rezonanţă magnetică nucleară din Bucureşti, de la care am aflat care sunt cele mai solicitate analize prin rezonanţă magnetică nucleară (RMN) şi cât costă acestea.

Centrul Medical Brâncuşi din Bucureşti are printre cele mai mici tarife la investigaţii prin RMN din Capitală. 

Cele mai frecvente investigaţii prin rezonanţă magnetică nucleară (IRM) la Centrul Medical Brâncuşi din Bucureşti sunt IRM cerebral, coloană, genunchi, sân, abdomen, a spus medicul Nicolae Georgescu, managerul CM Brâncuşi pentru Economica. 

Centrul Medical Brâncuşi are un aparat RMN marca Siemens 1,5 T, fabricat în anul 2018, a mai spus medicul Nicolae Georgescu pentru Economica.

Economica vă spune, în continuare, costă cele mai solicitate investigaţii prin rezonanţă magnetică nucleară la Centrul Medical Brâncuşi:

Tariful unei IRM cranio-cerebral nativ la Centrul Medical Brâncuşi e de 500 de lei, iar cu substanţă de contrast costă 700 de lei.

IRM pentru un segment de coloană vertebrală nativ costă tot 500 de lei, iar cu substanţă de contrast ajunge la 650 de lei.

IRM pentru trei segmente ale coloanei nativ costă 1.100 de lei, iar cu substanţă de contrast investigaţia ajunge la 1.300 de lei.

IRM pentru şold/genunchi nativ costă 500 de lei, iar cu substanţă de contrast se ridică la 600 de lei.

IRM pentru sâni (bilateral, nativ) costă 500 de lei.

IRM pentru abdomen nativ costă 500 de lei, iar cu substanţă de contrast ajunge la 700 de lei.

 

Cele mai căutate investigaţii prin RMN la spitalul privat Medicover din Bucureşti sunt IRM coloană lombară şi IRM genunchi (unilateral). Puterea magneţilor aparatelor cu care se fac analizele prin RMN este de 1,5T, au spus pentru Economica oficialii Medicover.

O investigaţie prin RMN coloana lombară nativ costă 710 lei la Medicover, iar IRM genunchi (unilateral, nativ) se ridică la 800 lei, au mai spus reprezentanţii Medicover pentru Economica.


Cele mai frecvente investigaţii prin RMN la Sanador, al treilea cel mai mare jucător din piaţa medicinei private din România, costă între 620 de lei şi 2.450 de lei, funcţie de tipul analizei şi echipamentul cu care se face.

Cele mai solicitate cinci investigaţii prin RMN la Sanador sunt: IRM coloană lombară nativ, IRM cap nativ, IRM genunchi nativ, IRM abdomen superior și inferior cu substanţă de contrast, IRM multiparametric de prostată cu substanţă de contrast, au spus pentru Economica oficialii Sanador.

Sanador are trei echipamente de RMN, unul de 3 T şi două de 1,5T, au adăugat reprezentanţii companiei.

Preţurile investigaţiilor făcute cu echipamente de RMN 3T sunt mai mari decât cele executate cu aparate de RMN 1,5T. 

Cele mai solicitate investigaţii prin RMN la Sanador

Preţul investigaţiei făcute cu echipament RMN Magnetom Skyra 3T

Preţul investigaţiei făcute cu echipament RMN 1.5T

RMN coloană lombară nativ                                           

775 lei

620 lei

RMN cap nativ                                                                           

850 lei

700 lei

RMN genunchi nativ                                                                  

840 de lei *valabil de la 1 octombrie 2019

800 lei

RMN abdomen total cu substanţă de contrast          

2450 lei

1700 lei

RMN multiparametric de prostată cu substanţă de contrast                                

1700 lei

 


Sursă informaţii: informaţii obţinute de Economica de la oficialii Sanador. 

Oficialii Sanador ne-au explicat de ce:

Datorită puterii campului magnetic și a tehnologiilor avansate, investigarea prin RMN 3T permite identificarea celor mai fine leziuni, cu dimensiuni de chiar 2 mm. Echipamentul (3T n. red) oferă posibilitatea depistării bolilor în stadii incipiente, pe care alte aparate de imagistică nu au capacitatea să le detecteze. Secvențele rapide care îmbină înalte rezoluții spațiale și temporale, pe secvențe morfologice și funcționale oferite de RMN Magnetom Skyra 3T, permit evaluarea tuturor tipurilor de afecțiuni, cu posibilitatea de diferențiere a afecțiunilor benigne, de cele maligne, prin utilizarea de combinații multiparametrice, secvențe morfologice, imageria de difuzie, studii de perfuzie și permeabilitate tisulară, au spus pentru Economica reprezentanţii Sanador.

Care sunt şi cât costă cele mai căutate investigaţii prin rezonanţă magnetică nucleară la reţeaua privată de sănătate Regina Maria, al doilea cel mai mare jucător pe piaţa serviciilor de servicii private de sănătate

Cele mai solicitate cinci tipuri de investigaţii prin rezonanţă magnetică nucleară la reţeaua de sănătate Regina Maria sunt: IRM extremităţi nativ (umăr, genunchi, gleznă, şold), IRM regiuni coloană vertebrală nativ, IRM cerebral cu substanţă de contrast, IRM sân, IRM abdomen şi pelvis, au spus pentru Economica oficialii reţelei Regina Maria. Toate aparatele de rezonanta magnetică ale reţelei de sănătate Regina Maria au puterea de 1,5 Tesla, au mai spus oficialii reţelei de sănătate pentru Economica.

Economica vă spune, mai jos, cât costă aceste investigaţii la policlinicile Regina Maria din Bucureşti:

IRM articulaţii (umăr, pumn, genunchi, gleznă) fără substanţă de contrast se ridică la  850 de lei.

IRM regiuni coloană vertebrală (cervicală, toracală, lombară) nativ costă 670 de lei.

Tariful unei IRM sâni fără substanţă de contrast este 850 de lei la policlinicile reţelei Regina Maria.

IRM abdomen şi pelvis nativ costă 1290 de lei, iar cu substanţă de contrast costă 1490 de lei la reţeaua privată de sănătate Regina Maria.

IRM articulaţii (umăr, pumn, genunchi, gleznă) fără substanţă de contrast se ridică la  850 de lei.

IRM regiuni coloană vertebrală (cervicală, toracală, lombară) nativ costă 670 de lei.

Tariful unei IRM sâni fără substanţă de contrast este 850 de lei la policlinicile reţelei Regina Maria.

IRM abdomen şi pelvis nativ costă 1290 de lei, iar cu substanţă de contrast costă 1490 de lei la reţeaua privată de sănătate Regina Maria.

IRM cerebral cu substanţă de contrast şi perfuzie cerebrală se ridică la 1450 de lei. Oficialii reţelei de sănătate Regina Maria ne-au explicat că, în anumite cazuri, în completarea unei examinări standard (pentru RMN cerebral) este necesară şi efectuarea unor secvenţe speciale precum perfuzia cerebrală sau angiografia care completeaza investigaţia cu substanţă de contrast.

Citeşte şi Capcanele investigaţiilor prin RMN "la ofertă". Ghidul pacientului pentru un diagnostic cât mai corect prin RMN

 

Preţurile celor mai căutate investigaţii prin rezonanţă magnetică nucleară la MedLife, cel mai mare jucător din piaţa românească a serviciilor medicale private. Aceeaşi analiză costă diferit funcţie de policlinica şi medicul care o execută.

Cele mai solicitate cele cinci investigaţii prin rezonanţă magnetică (IRM) la MedLife sunt: IRM coloană lombară, IRM cerebral, IRM genunchi, IRM coloană cervicală şi IRM pelvis, au spus pentru Economica oficialii grupului MedLife.

Tarifele aceleiaşi investigaţii prin rezonanţă magnetică nucleară diferă funcţie de policlinica în care se face analiza şi de medicul radiolog care o execută, arată o comparaţie făcută de Economica. Detalii găsiţi în tabelul de mai jos, realizat de Economica:

Policlinica MedLife unde se execută investigaţia prin rezonanţă magnetică

Preţ IRM coloană lombară nativ

Preţ IRM cerebral nativ

Preţ IRM coloană cervicală nativ

Preţ IRM genunchi

Preţ IRM pelvis nativ

MedLife Băneasa

645 de lei

645 de lei

645 de lei

745 de lei lei (RM articulaţii – genunchi, gleznă, umăr, cot, pumn)

745 de lei sau 825 de lei, funcţie de medicul care execută investigaţia

MedLife Unirii

645 de lei sau 715 lei funcţie de medicul care face analiza

645 de lei sau 715 lei funcţie de medicul care face analiza

645 de lei sau 715 lei funcţie de medicul care face analiza

745 de lei sau 850 de lei funcţie de medicul care face analiza

745 de lei sau 910 lei funcţie de medicul care execută investigaţia

MedLife Griviţa

750 de lei

650 de lei

750 de lei

755 de lei sau 825 de lei (RM articulaţii – genunchi, gleznă, umăr, cot, pumn) funcţie de medicul care face analiza

870 de lei

MedLife Berceni

715 lei

705 lei sau 715 lei funcţie de medicul care face investigaţia

715 lei

850 de lei

910 lei

MedLife Titan

645 de lei

645 de lei

645 de lei

745 de lei (RM articulaţii – genunchi, gleznă, umăr, cot, pumn, antepicior)

825 de lei

Sursă tabel: informaţii MedLife prelucrate de Economica. 

De exemplu, tarifele unor investigaţii prin rezonanţă magnetică nucleară, executate de medicul radiolog Camelia Mihăescu, sunt mai mari la hyperclinica MedLife Griviţa decât în alte policlinici ale grupului MedLife.

Preţul unei IRM pentru un segment de coloană (fie că e coloana lombară, cervicală sau torcală) nativ (adică fără substanţă de contrast), executate de medicul radiolog Camelia Mihăescu, diferă funcţie de policlinica MedLife în care medicul radiolog execută investigaţia. Concret, la hyperclinica Medlife Băneasa preţul acestei analize este de 645 de lei, în timp ce la hyperclinica Griviţa se ridică la 750 de lei.

Tariful unei IRM cerebral nativ, executate de medicul radiolog Camelia Mihăescu, ajunge la 645 de lei la hyperclinica Băneasa, iar la hyperclinica Griviţa e de 650 de lei.

Preţul unei IRM pelvis (uter, ovare sau prostată, după caz, vezica urinară, rect/sigmoid), executate de medicul radiolog Camelia Mihăescu, e de 825 de lei dacă pacientul face analiza la hyperclinica Băneasa, şi de 870 de lei la hyperclinica Griviţa.

Tariful aceleiaşi investigaţii prin RMN, executate în aceeaşi policlinică, diferă funcţie de medicul radiolog care face analiza.

De exemplu, o IRM pentru pelvis (nativ) făcută la hyperclinica MedLife Băneasa costă 745 de lei dacă e făcută de medicul radiolog Emanuela Mihaela Bonciu sau de medicul radiolog Adrian George Sîrbu. Aceeaşi investigaţie, făcută la hyperclinica MedLife Băneasa de medicul Camelia Mihăescu, costă 825 de lei.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO