1EUR = 4.7748 RON | Bucureşti 16 º

Auto

Care sunt cele mai folosite accesorii şi echipamente pentru situaţii de urgenţă?

Există numeroase situații ce se pot întâmpla fie la un drum mai lung sau mai scurt și care solicită existența anumitor accesorii permanent în mașină. Aceste situații pot avea ca și cauze accidente rutiere sau proasta funcționare a mașinii.

10 feb, 2020 | ECONOMICA.net

Accesoriile și echipamentele auto necesare în situații de urgență prezentate pe website-ul nostru includ următoarele categorii:

Trusele de prim-ajutor, a căror prezență este obligatorie. Conținutul lor variază de la țară la țară dar, cele mai multe truse conțin consumabile medicale cum ar fi bandaje, diverse tipuri de medicamente, benzi adezive, șervețele antiseptice, etc., toate acestea fiind necesare ca prim-ajutor în tratarea în caz de lovituri.

Ciocanele de urgență. Aceste unelte sunt de mare ajutor la spargerea geamurilor mașinii în cazurile în care pasagerii sau șoferul nu poate ieși din mașină din cauza unei portiere blocate. Rețineți că parbrizul din față nu se poate sparge cu ciocanul datorită faptului că este fabricat din material triplex, un tip special de sticlă cu mai multe straturi.

Stingătoare de incendii. Aceste echipamente sunt necesare pentru stingerea flăcărilor în cazul unui incendiu în interiorul sau exteriorul vehiculului. Există mai multe tipuri de stingătoare de incendii, dar, de obicei, la mașini se folosesc cele pe bază de pudră de CO2. Stingătoarele auto au ratingurile BC sau ABC, pentru stingerea tuturor tipurilor de incendii. Aceste accesorii diferă în funcție de volumul rezervorului și pot fi prevăzute cu suporturi speciale de prindere.

Vestele de siguranță. Acestea sunt veste luminiscente, fabricate de obicei din țesătură sintetică fluorescentă, cu dungi ce reflecă lumina. Asigură o mare vizibilitate a persoanei în condiții de vizibilitate scăzută.

Lanterne. Lanterne de avertizare ce se pun pe pământ alături de mașină, în cazul în care echipamentul de iluminare este defect și au scopul de a semnaliza un eventual accident, o locație periculoasă sau sunt folosite pentru a avertiza alți participanți din trafic asupra faptului că există un vehicul staționar în drumul lor. De obicei, astfel de dispozitive au câteva module de iluminare, inclusiv lumina intermitentă.

 

Triunghiurile reflectorizante de avertizare. Un triunghi reflectorizant de avertizare este un semn triunghiular confecționat din plastic și metal de aproximativ 18 cm înălțime ce are un înveliș special, reflectorizant. De obicei, este prevăzut cu picioare suport și are material din vinil oranj în interior. Triunghiurile se folosesc, în principal, pentru aceleași scopuri ca și lanternele, cu excepția faptului că nu emit lumină ci doar o reflectă.

Dacă sunteți în căutarea de accesorii auto, le puteți găsi aici.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO