Care sunt obiectivele Rusiei la președinția G-20

Rusia se va focaliza pe facilitarea creşterii economice şi crearea de locuri de muncă în perioada în care va deţine preşedinţia rotativă a G-20, care a început sâmbătă, a declarat preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, citat de agenţia de presă chineză Xinhua.
Economica.net - sâm, 01 dec. 2012, 15:13
Care sunt obiectivele Rusiei la președinția G-20

Rusia a văzut în asumarea preşedinţiei G-20 o şansă de a oferi partenerilor săi o agendă pozitivă şi substanţială în vederea soluţionării problemelor de interes comun pentru toate ţările, a afirmat Putin într-o declaraţie publicată pe website-ul nou lansat al preşedinţiei ruse a G-20.

Prosperitatea economică globală şi piaţa locurilor de muncă promiţătoare necesită stimulente pentru investiţii, încredere, transparenţă a pieţelor şi reglementare eficientă, a declarat Putin, adăugând că aceste priorităţi se vor afla în centrul discuţiilor privind agenda G-20.

Preşedintele rus a enumerat, de asemenea, o creştere durabilă şi echilibrată, stabilitatea energetică şi lupta împotriva corupţiei, printre altele, drept probleme majore de discutat.

Totodată, Putin a invocat două „probleme noi” de pe agenda financiară, şi anume finanţarea investiţiilor şi modernizarea împrumuturilor publice naţionale, precum şi sistemele de gestionare a datoriei suverane.

În perioada preşedinţiei rotative de un an, Rusia promite să asigure îndeplinirea angajamentelor anterioare şi, ‘în acelaşi timp, oferă noi abordări de examinat’, a adăugat Putin.

Xinhua aminteşte că, înfiinţat în 2008, ca urmare a crizei economice globale, G-20 este un forum al celor mai dezvoltate economii, care grupează 19 ţări şi Uniunea Europeană. Membrii săi reprezintă 90% din PIB-ul global şi 80% din comerţul mondial.

Numindu-l „un instrument important de răspuns la crize şi gestionare a lor”, Putin a declarat că mecanismul G-20 a reuşit să ţină în frâu criza economică şi să întărească supervizarea sistemelor financiare naţionale. A facilitat, de asemenea, transformarea sistemului financiar internaţional şi a sistemului economic, care ‘oferă o protecţie maximă împotriva riscurilor, întărirea încrederii reciproce şi impulsionarea dezvoltării globale susţinute şi echilibrate’, a mai declarat Putin.

Xinhua precizează că Rusia preia preşedinţia G-20 de la Mexic şi o va preda Australiei, în 2014. Oraşul rusesc Sankt-Petersburg va găzdui summitul G-20 în septembrie 2013.

 

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Rafila: Test RT-PCR pentru persoanele care vin din ţări din afara Uniunii Europene
Rafila: Test RT-PCR pentru persoanele care vin din ţări din afara Uniunii Europene
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat că românii şi alţi cetăţeni din UE care vin din ţări din afara ...
ONRC: Peste 10.300 de firme şi-au suspendat activitatea în primele zece luni ale anului
ONRC: Peste 10.300 de firme şi-au suspendat activitatea în primele zece luni ale anului
Numărul firmelor care şi-au suspendat activitatea a fost de 10.355 în primele zece luni din 2021, în creştere cu 15,34% ...
Statul subvenţionează, paradoxal, încălzirea cu combustibili fosili, în timp ce energia pe biomasă nu este susţinută – industria lemnului
Statul subvenţionează, paradoxal, încălzirea cu combustibili fosili, în timp ce energia pe biomasă nu este susţinută ...
Lemnul furnizează o energie termică ieftină, accesibilă, regenerabilă, bazată pe o resursă internă, dar în mod paradoxal ...