Care sunt obiectivele Rusiei la președinția G-20

Rusia se va focaliza pe facilitarea creşterii economice şi crearea de locuri de muncă în perioada în care va deţine preşedinţia rotativă a G-20, care a început sâmbătă, a declarat preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, citat de agenţia de presă chineză Xinhua.
Economica.net - sâm, 01 dec. 2012, 15:13
Care sunt obiectivele Rusiei la președinția G-20

Rusia a văzut în asumarea preşedinţiei G-20 o şansă de a oferi partenerilor săi o agendă pozitivă şi substanţială în vederea soluţionării problemelor de interes comun pentru toate ţările, a afirmat Putin într-o declaraţie publicată pe website-ul nou lansat al preşedinţiei ruse a G-20.

Prosperitatea economică globală şi piaţa locurilor de muncă promiţătoare necesită stimulente pentru investiţii, încredere, transparenţă a pieţelor şi reglementare eficientă, a declarat Putin, adăugând că aceste priorităţi se vor afla în centrul discuţiilor privind agenda G-20.

Preşedintele rus a enumerat, de asemenea, o creştere durabilă şi echilibrată, stabilitatea energetică şi lupta împotriva corupţiei, printre altele, drept probleme majore de discutat.

Totodată, Putin a invocat două „probleme noi” de pe agenda financiară, şi anume finanţarea investiţiilor şi modernizarea împrumuturilor publice naţionale, precum şi sistemele de gestionare a datoriei suverane.

În perioada preşedinţiei rotative de un an, Rusia promite să asigure îndeplinirea angajamentelor anterioare şi, ‘în acelaşi timp, oferă noi abordări de examinat’, a adăugat Putin.

Xinhua aminteşte că, înfiinţat în 2008, ca urmare a crizei economice globale, G-20 este un forum al celor mai dezvoltate economii, care grupează 19 ţări şi Uniunea Europeană. Membrii săi reprezintă 90% din PIB-ul global şi 80% din comerţul mondial.

Numindu-l „un instrument important de răspuns la crize şi gestionare a lor”, Putin a declarat că mecanismul G-20 a reuşit să ţină în frâu criza economică şi să întărească supervizarea sistemelor financiare naţionale. A facilitat, de asemenea, transformarea sistemului financiar internaţional şi a sistemului economic, care ‘oferă o protecţie maximă împotriva riscurilor, întărirea încrederii reciproce şi impulsionarea dezvoltării globale susţinute şi echilibrate’, a mai declarat Putin.

Xinhua precizează că Rusia preia preşedinţia G-20 de la Mexic şi o va preda Australiei, în 2014. Oraşul rusesc Sankt-Petersburg va găzdui summitul G-20 în septembrie 2013.

 

Te-ar mai putea interesa și
Bursa de la Bucureşti a câştigat, în această săptămână, peste 2 miliarde de lei la capitalizare
Bursa de la Bucureşti a câştigat, în această săptămână, peste 2 miliarde de lei la capitalizare
Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a câştigat 2,336 miliarde de lei la capitalizare, 1,12%, în această săptămână, iar valoarea tranzacţiilor cu acţiuni a scăzut cu 22,37%, în comparaţie cu......
Giganții petrolieri occidentali, profituri record în 2022, 200 de miliarde de dolari. Și 2023 va fi un an foarte bun pentru “Big Oil”
Giganții petrolieri occidentali, profituri record în 2022, 200 de miliarde de dolari. Și 2023 va fi un an foarte bun pentru ...
Cele mai mari cinci companii petroliere occidentale – supermajorii ExxonMobil, Chevron, BP, Shell și TotalEnergies – ...
Boeing intenţionează să angajeze 10.000 de persoane în 2023
Boeing intenţionează să angajeze 10.000 de persoane în 2023
Compania aeronautică americană Boeing intenţionează să angajeze 10.000 de persoane în 2023 pentru unitatea sa de afaceri ...
Ford Motor recheamă 462.000 de mașini din întreaga lume, pentru o defecţiune la camera video din spate
Ford Motor recheamă 462.000 de mașini din întreaga lume, pentru o defecţiune la camera video din spate
Ford Motor recheamă 462.000 de vehicule din întreaga lume, pentru o defecţiune la camera video care împiedică afişarea ...