1EUR = 4.7600 RON | Bucureşti 22 º

Companii

Care sunt principalele dificultăţi cu care se confruntă IMM-urile în 2014 - CNIPMMR

Fiscalitatea excesivă reprezintă, alături de inflaţie şi scăderea cererii interne, principalele dificultăţi cu care se confruntă întreprinderile mici şi mijlocii în 2014, a anunţat marţi, într-o conferinţă de presă, Ovidiu Nicolescu, preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR).

13 mai, 2014 | ECONOMICA.net

'În acest an, problema fiscalităţii excesive a fost semnalată de un procent de 58,06% din totalul de 1.569 de întreprinzători din toată ţara, care au răspuns la un sondaj intern efectuat în lunile martie şi aprilie 2014. Celelalte două dificultăţi care afectează IMM-urile sunt inflaţia (55,45%) şi scăderea cererii interne (55,39%). Situaţia este puţin schimbată faţă de anul trecut, când principala dificultate constatată de IMM-uri era scăderea cererii interne (70,8%), urmată de fiscalitatea excesivă (54,25%) şi de inflaţie (50,27%). Faptul că şi-a revenit puţin cererea internă este un semnal bun, însă prezenţa puternică a corupţiei, birocraţiei şi fiscalităţii excesive trebuie să dea de gândit autorităţilor centrale', a spus Ovidiu Nicolescu.

În ceea ce priveşte oportunităţile de afaceri, în 2014 acestea au fost reprezentate de creşterea cererii pe piaţa internă (63,48%), asimilarea de noi produse (60,93%) şi penetrarea pe noi pieţe (42,77%). Cu un an înainte, IMM-urile întocmeau un 'top' al oportunităţilor cu procente uşor diferite: creşterea cererii pe piaţa internă (64,67%); asimilarea de noi produse (50,75%) şi penetrarea pe noi pieţe (44,40%).

'Numărul de întreprinderi mici şi mijlocii din România este în prezent de numai o treime faţă de media europeană. Majoritatea IMM-urilor sunt formate, în medie, în ţara noastră, din 2,7 salariaţi, acest procent fiind similar majorităţii statelor europene, un nivel mai ridicat înregistrându-se în Germania, cu aproximativ 4-5 salariaţi', a precizat Nicolescu.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO