1EUR = 4.8127 RON | Bucureşti 11 º

News

Care va fi limita de viteză pe Autostrada Bucureşti-Ploieşti

Tronsoanele de autostradă Bucureşti-Moara Vlăsiei şi Moara Vlăsiei - Ploieşti au fost deschise joi circulaţiei în regim de autostradă, cu viteza maximă de 100 km/h, a anunţat secretarul de stat în Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii, Septimiu Buzaşu.

19 iul, 2012 | Agerpres

'Noi nu suntem la recepţia, terminarea lucrărilor. Noi suntem la deschiderea circulaţiei pe aceste sector de autostradă, în ideea de a avea o alternativă pentru Braşov, respectiv pentru Ploieşti, la DN 1, care este foarte aglomerat', a explicat Buzaşu.

Acesta a precizat vor exista 'exit'-uri, inclusiv pe la nodul de la Snagov, care se va finaliza însă săptămâna viitoare, miercuri, şi cel de la Moara Vlăsiei, 'care se va finaliza odată cu contractul lui Pizzarotti'. Secretarul de stat a mai explicat că firma constructoare se află acum în depăşirea termenului contractual.

'Fiecare zi înseamnă penalizare. Trebuie să termine nodurile. Fiecare obiectiv înseamnă pentru ei penalizare suplimentară de 0,05% pe zi. Ar fi trebuit să avem toate relaţiile terminate, însă nu sunt', a precizat Buzaşu.

El a adăugat că s-ar putea circula şi acum pe autostradă cu viteza de 130 km pe oră, însă decizia autorităţilor a fost să fie în regim de 100 km/h pentru o perioadă de acomodare.

'Dacă vom constata că lucrurile merg bine şi nu avem niciun accident sau incident, vom creşte viteza la 130 km/h', a menţionat secretarul de stat.

La deschiderea circulaţiei pe A3, Bucureşti Ploieşti au participat şi premierul Victor Ponta şi ministrul Transporturilor, Ovidiu Silagi.

Lucrările de construcţie pentru Secţiunea 1A Bucureşti - Moara Vlăsiei sunt executate de JV Impresa Pizzarotti & Tirrena Scavi, cele pentru Secţiunea 1B Moara Vlăsiei - Ploieşti de Asocierea SC Spedition UMB SRL, SC PA&CO International SRL, SC Euroconstruct Trading 98 SRL si SC Com-Axa SRL, iar serviciile de consultanţă pentru ambele Secţiuni sunt asigurate de Asocierea Consitrans & Consulgal.

Valoarea contractului (cu acte adiţionale) pentru Secţiunea 1A Bucureşti - Moara Vlăsiei este de 673.450.536,04 lei (199,997 milioane euro) fără TVA, iar pentru Secţiunea 1B Moara Vlăsiei - Ploieşti (cu acte adiţionale) este de 883.700.031,16 lei (circa 251,523 milioane euro) fără TVA, finaţarea fiind asigurată de la Bugetul de Stat.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO