Cargus a investit 500.000 de euro într-un depozit la Buzău

Compania Cargus a anunțat marți prin intermediul unui comunicat că a deschis un depozit standardizat și modern, la Buzău, în urma unei investiții de 500.000 de euro. Noua unitate are la bază un concept adaptat pentru industria de curierat. Acesta poate susține o creștere suplimentară a volumului, menținând în același timp cele mai înalte standarde de calitate pentru serviciile oferite clienților: coletele sunt manipulate mai eficient, iar curierii sunt ajutați să își optimizeze operațiunile pe traseu.
Ion Dobreanu - mar, 11 mai 2021, 17:17
Cargus a investit 500.000 de euro într-un depozit la Buzău

„Dorim să ne extindem într-un mod cât mai eficient și agil, iar depozitul de la Buzău este încă un pas în această direcție. Principalul său avantaj este tocmai faptul că nu oferă un spațiu mare de depozitare, ci instrumente moderne de logistică prin care curierii descarcă și încarcă rapid vehiculele. Ca atare, coletele clienților noștri sunt procesate mult mai eficient. Astfel, atât curierii au de beneficiat din această investiție, optimizându-și rutele și fiind mai productivi în fiecare zi, cât și clienții din zona respectivă, printr-un standard de livrare ridicat”, a declarat Diana Gheorghe, Chief Operating Officer Cargus.

Depozitul de la Buzău are o suprafață operațională de 1.385 mp, la care se adaugă spațiul de 280 mp dedicat birourilor. Datorită rampelor și porților de tip drive-in, depozitul are un model cross-docking, care permite procesarea unei game largi de greutăți și volume și descărcarea și încărcarea mai rapidă a vehiculelor. Astfel, Cargus oferă atât curierilor, cât și clienților o calitate ridicată a serviciilor, ca urmare a unei performanțe de timp îmbunătățite și a opțiunilor flexibile de intrare și ieșire pe rute a curierilor. Rezultatul final constă în livrări de calitate mai rapide.

Structura include, de asemenea, un punct Ship & Go, conceptul Cargus creat ca opțiune integrată de livrare la domiciliu pentru clienți. În noul format, punctul Ship & Go încorporat în depozit oferă clienților o imagine unificată pentru serviciile Cargus prestate de la preluare până la livrare.

Depozitul din Buzău a presupus o investiție de 500.000 de euro, care include execuția proiectării și capabilitățile tehnice care permit eficientizarea operațiunilor. Prin urmare, Cargus își continuă planurile de expansiune, după deschiderea depozitelor CTP Dragomirești și din Timișoara. Noul depozit se află în zona periferică a Buzăului, având acces rapid atât la oraș, cât și la zonele pe care le deservește, compania luând în considerare și aspecte de mediu în decizia privind amplasarea sa.

Recent, Cargus a anunțat și o investiție de 2,25 de milioane de euro pentru echiparea curierilor cu dispozitive Personal Digital Assistant (PDA), care le vor facilita activitatea și vor reduce timpul de livrare. În perioada următoare, Cargus va continua să investească în eficientizarea operațiunilor sale. Toate aceste planuri fac parte din strategia fondului de investiţii Mid Europa Partners, unul dintre cei mai activi investitori din România, care a preluat Cargus la începutul anului 2019.

Despre Cargus

Cargus este o compania de curierat cu o experiență de 30 de ani de activitate, care are în prezent peste 5.000 de angajați și colaboratori. Firma gesioneaza o rețea națională de 56 centre Ship & Go, unde clienții pot ridică sau depune colete spre livrare, 5 centre naționale de sortare, 51 de centre operaționale și o echipă de peste 2.450 de curieri care efectuează peste 40 de milioane de livrări pe an.

La începutul anului 2019, Cargus a fost preluat de fondul de investiții Mid Europa Partners, unul dintre cei mai activi investitori din România. Cargus a înregistrat anul trecut o creştere de 20% a volumului de vânzări și a făcut investiții de 12 milioane de euro.

 

Te-ar mai putea interesa și
Punctul critic către încălzirea globală ireversibilă, posibil deja depăşit – şeful expediţiei MOSAIC
Punctul critic către încălzirea globală ireversibilă, posibil deja depăşit – şeful expediţiei MOSAIC
 Punctul critic către încălzirea globală ireversibilă este posibil să fi fost deja depăşit, cu o serie de consecinţe "în cascadă" pentru planeta noastră, a avertizat marţi responsabilul......
Metrorex a primit ofertă doar de la Alstom la licitația pentru mentenanța trenurilor pe 15 ani
Metrorex a primit ofertă doar de la Alstom la licitația pentru mentenanța trenurilor pe 15 ani
Metrorex a primit o singură ofertă la licitația pentru mentenanța trenurilor de metrou, cu o valoare estimată de până ...
Lovin, ANCOM: Reţelele sunt foarte bine pregătite să sprijine digitalizarea României
Lovin, ANCOM: Reţelele sunt foarte bine pregătite să sprijine digitalizarea României
Reţelele sunt foarte bine pregătite să sprijine digitalizarea României, a afirmat marţi Eduard Lovin, vicepreşedintele ...
Nancu, FNGCIMM: Aproape 20% din plafonul alocat IMM Invest s-a consumat
Nancu, FNGCIMM: Aproape 20% din plafonul alocat IMM Invest s-a consumat
Aproape 20% din plafonul de 14 miliarde lei alocat programului IMM Invest s-a consumat până în acest moment, iar suma ...