1EUR = 4.7764 RON | Bucureşti 8 º

Companii

Cargus şi Urgent Curier fuzionează ca parteneri egali

Compania de investiţii private equity Abris Capital Partners a anunţat achiziția companiei Urgent Curier, una dintre primele trei companii de curierat intern din România. Tranzacția vine după ce Abris Capital Partners a cumpărat Cargus, în octombrie 2012. Achiziția Urgent Curier va fi urmată de fuziunea celor două entități, ca parteneri egali, potrivit  unui comunicat trimis la redacţia ECONOMICA.NET.

09 iun, 2014 | | ECONOMICA.net

Abris Capital Partners, una dintre cele mai importante firmă de investiţii private equity în companii mijlocii (mid-market) din Europa Centrală și de Est anunță achiziția companiei Urgent Curier, una dintre primele trei companii de curierat intern din România.

Compania de investiţii uneşte cele două companii printr-o fuziune, firma care va rezulta urmând să beneficieze de o flotă de peste 1,800 vehicule de curierat, o echipă de 1,800 de curieri, o rețea logistică cu 142 de depozite pe întreg teritoriul țării și „de cele mai bune modele și practici de business ale ambelor companii (în momentul de față situate în Top 3 companii românești de curierat)", potrivit unui comunicat trimis la redacţia ECONOMICA.NET.

Fondurile (respectiv companiile) de investiţii de tip private equity plasează capital în companii pe care le dezvoltă pentru a le revinde în câştig.

Abris Capital Romania are active în administrare de peste 770 milioane de euro, iar achiziția Urgent Curier  face parte din strategia sa în România, care urmăreşte dezvoltarea uneia dintre „cele mai mari companii de curierat intern din România, într-o piață cu o nevoie constantă de servicii de calitate", spune Cezar Scarlat, director executiv al Abris Capital România și Bulgaria.

Noua compania rezultată din fuziunea Cargus – Urgent ar urma să fie Numărul 1 în piața de curierat din România.

"Unind cele două companii, asigurăm un jucător foarte puternic și de încredere, capabil să ajungă Numărul 1 în industria de curierat, prin ofertarea unui mix de puncte forte deținut de ambele companii: cea mai extinsă arie de acoperire, cel mai bun timp de tranzit, cea mai mare rețea de distribuție națională, linii de sortare automate, cel mai bun serviciu clienți și aplicații e-commerce de ultimă generație, menite să asigure succesul noii companii", spune Gian Sharp, CEO Cargus.

La rândul lui, Sebastian Bălășescu, proprietarul Urgent Curier crede că fuziunea celor două companii  înseamnă „o continuitate a tradiției câștigată în peste 10 ani de activitate în spiritul respectului față de clienții noștri".

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO